Πώς οι Τούρκοι κυκλώνουν τα Βαλκάνια με τη συμφωνία των Πρεσπών – Βάζουν «πόδι» και στα Σκόπια


Οι «φίλοι» μας οι Σκοπιανοί υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία – Προφανώς μας «ξεπλήρωνουν» την «καταπληκτική» συμφωνία των Πρεσπών με την οποία απέκτησαν όνομα και υπόσταση κράτους και έθνους.

Πενταετή συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία και πρωτόκολλο για την εφαρμογή της, με την υποστήριξη των κυβερνήσεων των δύο χωρών, υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Radmila Sekerinska και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.

Η είδηση από μόνη της οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα και εξηγεί ολοκάθαρα για ποιο λόγο η Γερμανία και το ΝΑΤΟ πίεζαν τόσο σφόδρα να υπογραφεί η συγκεκριμένη συμφωνία.

Καταλάβατε τώρα γιατί εξακολουθούμε να τους αποκαλούμε Σκοπιανούς; Καταλάβατε γιατί η συμφωνία της λίμνης είναι κατάπτυστη για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας; Καταλάβατε γιατί από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει από το Newsbomb.gr ότι η χώρα θα έμπαινε σε περιπέτειες;

Σύμφωνα με το IBNA, η συμφωνία προβλέπει σταδιακή κατανομή κονδυλίων σε ετήσια βάση, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα Σκόπια για τον εκσυγχρονισμό των ικανοτήτων του στρατού και την ενίσχυση της ετοιμότητας μάχης.

«Η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία δεν είναι μόνο στρατηγικοί εταίροι αλλά και φίλοι που σέβονται και συνεργάζονται για σχεδόν τρεις δεκαετίες, χωρίς ούτε έναν λεκέ στις σχέσεις» , δήλωσε η υπουργός Sekerinska.

«Η συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της φιλίας και της συνεργασίας που ενισχύθηκε με το ΝΑΤΟ και θα βοηθήσει πολύ στην προώθηση των προτύπων και της ετοιμότητας του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ο Akar εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας και είπε ότι αναμένει γρήγορη και επιτυχημένη εφαρμογή.

Η Sekerinska επεσήμανε στον Τούρκο Υπουργό την υψηλή δέσμευση του Στρατού της χώρας στην κατάσβεση των πυρκαγιών. «Τέτοιες φυσικές καταστροφές, που έχουν επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή, ήδη εξελίσσονται σε ζήτημα ασφάλειας στο οποίο πρέπει να προσαρμόσουμε τις αμυντικές μας πολιτικές και να βρούμε βιώσιμες λύσεις», είπε η υπουργός.

Όπως γράφει το IBNA, η Τουρκία είναι πολύτιμος εταίρος και φίλος της Βόρειας Μακεδονίας από την ανεξαρτησία της. Οι δύο χώρες συμμετείχαν από κοινού στην Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Δυστυχώς είμαστε μόνο στην αρχή… Η συμφωνία ήταν απλά ο «Δούρειος Ίππος». Με τη συμφωνία των Πρεσπών οι Τούρκοι κυκλώνουν τα Βαλκάνια. Και όχι μόνο. Το περίφημο μουσουλμανικό τόξο έφτασε και εδραιώθηκε θα έλεγε κανείς, μέχρι την Αλβανία του Έντι Ράμα. Δεν ανακόπτεται πουθενά. Αν ίσως κάποιοι δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα, στρατιωτική συνεργασία σημαίνει ότι Τούρκοι αξιωματικοί θα εκπαιδεύουν Σκοπιανούς, λίγα μέτρα δίπλα από τα ελληνικά σύνορα.

Οι επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών αρχίζουν να γίνονται ορατές, πλην όμως ίσως και να είναι πολύ αργά για δάκρυα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ