O πρίγκιπας Καρλ Φιλίπ και η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας βάπτισαν το τρίτο παιδί τους


Η βάπτιση του τρίτου παιδιού του πρίγκιπα Καρλ Φιλίπ και της συζύγου του, πριγκίπισσας Σοφίας, πραγματοποιήθηκε στο ναό του παλατιού Ντρότνινγκχολμ, λίγο έξω από τη Στοκχόλμη.

Ο μικρός πρίγκιπας, δούκας του Χάλλαντ, πήρε το όνομα Τζουλιάν από πέντε νονούς.

Το παρών έδωσε σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, και φυσικά ανάμεσά τους τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του Τζουλιάν, Γκαμπριέλ και Αλεξάντερ.

Η πριγκίπισσα Σοφία επέλεξε ένα ιδιαίτερο φόρεμα σε λευκή απόχρωση και πολύχρωμα, κεντητά φλοράλ μοτίβα, από τον οίκο ETRO. Στα μαλλιά της πρόσθεσε έναν εντυπωσιακό φιόγκο.

Ο πρίγκιπας που γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου είναι έβδομος στην διαδοχή του θρόνου. Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, ο μικρός Τζουλιάν φόρεσε τα ίδια βαπτιστικά ρούχα, που φορούσε και ο πατέρας του στη βάπτισή του, το 1979 και τα οποία πρωτοφορέθηκαν από τον πρίγκιπα Γκουστάβ, το 1906.

Και ο πρίγκιπας Καρλ Φίλιππος, τηρώντας την παράδοση, φορούσε τη στρατιωτική του στολή.

Το βασιλικό παλάτι της Σουηδίας έδωσε στη δημοσιότητα τρεις οικογενειακές φωτογραφίες από τη βάπτιση του πρίγκιπα στο παλάτι. Ο τεσσάρων μηνών πρίγκιπας χαμογελάει στην αγκαλιά της μητέρας του πριγκίπισσας Σοφίας.

Διακρίνονται οι εκπληκτικοί εσωτερικοί χώροι του παλατιού με περίτεχνα χρυσά έπιπλα. Είναι το καλύτερο διατηρημένο βασιλικό κάστρο που χτίστηκε τον 17ο αιώνα στη Σουηδία και είναι αντιπροσωπευτικό όλης της ευρωπαϊκής βασιλικής αρχιτεκτονικής από εκείνη την εποχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ