Τζανάκης για Τσιτσιπά: Γιατί θα πρέπει να τον προσέξουν οι γιατροί του

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε πως «ακόμα και αν ο τενίστας περάσει ήπια την νόσο κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα τόσο μεγάλες που να του διακινδυνέψει την καριέρα του».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζάνακης, σχολίασε τα όσα είπε ο Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, αναφορικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «η άποψη Τσιτσιπά έχει δύο πλευρές η μία είναι η ατομική πλευρά του ίδιου του αθλητή η οποία κατά την γνώμη του είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει οι γιατροί του και το team που τον προπονεί να προσέξει πάρα πολύ». Επιπλέον, εξήγησε πως «ακόμα και αν ο τενίστας περάσει ήπια την νόσο κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα τόσο μεγάλες που να του διακινδυνέψει την καριέρα του».

Ακόμη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε ότι «οι ειδικοί έχουν δει ανθρώπους να αρρωσταίνουν με ήπιο τρόπο και να παθαίνουν είτε καρδιακά προβλήματα, είτε αρρυθμίες ή οτιδήποτε με σοβαρές επιπτώσεις και μάλιστα χρόνιες», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «συνεπώς αυτή καθεαυτή η δήλωση είναι ατυχής και πιστεύω ότι καποιος από την ομάδα θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία αυτού του αθλητή που μας κάνει περήφανος με τις επιδόσεις του».

Υπογράμμισε δε πως το δεύτερο μέρος των δηλώσεων αφορά τον αντίκτυπο που έχουν καθώς αποτελεί ένα ίνδαλμα καθώς και το νόημα αυτών.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε πως το πρόβλημα είναι ότι «αυτές οι απόψεις είναι η κρατούσα άποψη μεγάλης μερίδας νέων. Ότι δηλαδή εγώ θα το ξεπεράσω δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει η κοινωνία» και εξήγησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να το αναζητούμε από τους νέους ως ευθύνη καθότι σε αυτή την ηλικία δεν περισσεύει η περίσκεψη και η γενικότερη ώριμη γνώση και σκέψη και διατύπωση

«Τις ευθύνες θα πρέπει να αναζητήσουμε σε όλους μας διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο όπου το εγώ είναι το επίκεντρο όλων ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία» είπε ενδεικτικά.

Επεσήμανε πως αυτό είναι το επικίνδυνο σε αυτές τις δηλώσεις και πρόσθεσε: «Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας».

Αναφέροντας ότι ο Τσιτσιπάς έχει προσπαθήσει πολύ στην ζωή του και μας κάνει περήφανος όλους, προέτρεψε τον ίδιο τον αθλητή, καθώς και την ομάδα που έχει την ευθύνη της υγείας του να προσέξει πολύ ατομικά καθώς με ήπια νόσηση από τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει χρόνια πρόβληματα σε κάποιο σύστημα του αθλητή.

Όπως είπε ο καθηγητής «είναι σημαντικό να είναι υγιής και να μας κάνει περήφανος σε κάτι που ξέρει να κάνει. Θα του έλεγα να είναι πιο προσεχτικός σε αυτά που εκφράζει επειδή αποτελεί πρότυπο και επηρεάζει νέους» σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here