Μεγάλη εταιρεία χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ θα δέχεται πληρωμές σε Bitcoin


Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα το Bitcoin, κινούμενο στην περιοχή των 47.026 δολαρίων, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Η United Wholesale Mortgage ανακοίνωσε τα σχέδια της για την αποδοχή κρυπτονομισμάτων, σε μια προφανή κίνηση για την βιομηχανία στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να δέχεται Bitcoin μέσα στο τρίτο τρίμηνο 2021 και πως αυτή τη στιγμή ζυγίζει άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το Ethereum.

Δεν είναι σαφές εάν η United Wholesale Mortgage θα διακρατά τα κρυπτονομίσματα που θα δέχεται ή θα τα μετατρέπει σε χρήμα στο σημείο της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται πως στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση των υποδομών, το οποίο καταρτίζουν από κοινού Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, συμπεριλήφθηκε διάταξη για την άντληση 28 δισ. δολαρίων από τη φορολογία των crypto.

Ειδικότερα, προβλέπεται η υποχρέωση των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων και άλλων παρόχων σχετικών υπηρεσιών να υποβάλουν δηλώσεις για τα κέρδη των πελατών τους, ώστε να μπορεί η αμερικανική εφορία (IRS) να εισπράττει έσοδα από αυτά.

Το IRS πίεζε από καιρό το Κογκρέσο να ψηφίσει μία τέτοια διάταξη καθώς είχε διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν δήλωναν κέρδη από τα crypto, γνωρίζοντας ότι η εφορία δεν είχε τη δυνατότητα να τους εντοπίσει.

Μάλιστα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, οι λομπίστες των κρυπτονομισμάτων απέτυχαν να πιέσουν για την αλλαγή των κανονισμών φορολόγησης των εταιρειών κρυπτονομισμάτων. Έτσι, το νομοσχέδιο που αφορά στην άρση των απαιτήσεων φορολογικών δηλώσεων για τις εταιρείες των crypto προχωρά ως έχει και αναμένεται να υπερψηφιστεί άμεσα από τη Γερουσία των ΗΠΑ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ