Διπλασιάστηκαν οι εμβολιασμένοι στις δημόσιες δομές για ηλικιωμένους – Αύξηση και στις ιδιωτικές


Κατακόρυφη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των εμβολιασμένων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για ηλικιωμένους και ΑμεΑ μετά την εφαρμογή του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Θετικά είναι τα αποτελέσματα για τους εμβολιασμούς στις δημόσιες δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε αυτές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας

  • την περίοδο του Ιουλίου στις ιδιωτικές δομές γήρατος και αναπηρίας, το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων ήταν στο 62%, ενώ σήμερα είναι παραπάνω από το 85%.
  • στις δημόσιες δομές, παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση, αφού τον Ιούλιο ήταν εμβολιασμένο το 45% των εργαζομένων και σήμερα έχει εμβολιαστεί το 90% του συνόλου.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, σε ιδιωτικές, δημόσιες, δημοτικές και εκκλησιαστικές δομές, μπορούν να εργαστούν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας, μέχρι να εμβολιαστούν, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4820/2021.

Το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο, επίσης, για μικρό αριθμό αιτήσεων απαλλαγής εργαζομένων που αδυνατούν να εμβολιαστούν για επιβεβλημένους λόγους υγείας, η γνωμοδότησή για τις οποίες πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου υπενθυμίζοντας ότι για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει χρονική παράταση ως προς το μέτρο της αναστολής εργασίας.

Η εκτίμηση των στελεχών του υπουργείου Υγείας είναι ότι στο σύνολό του, το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού παρουσιάζεται αποτελεσματικό καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν μεγάλα κενά μιας και τον προηγούμενο χρόνο, έγιναν 500 προσλήψεις σε προνοιακές δομές για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, η αναπλήρωση των εργαζομένων σε αναστολή καθηκόντων, όπου κρίνεται αναγκαίο, πραγματοποιείται με γρήγορες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης επιπλέον τριμήνου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στις δομές, δεν είναι προσπάθεια επιβολής μιας άποψης. Είναι ουσιαστικό κομμάτι της προσπάθειάς μας όλους αυτούς τους μήνες για τη διαφύλαξη της υγείας των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Η πρώτη εβδομάδα, μας δείχνει πως αυτό γίνεται αντιληπτό. Η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός των εργαζομένων, αυξάνει ολοένα και περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί, Πολιτεία, εργαζόμενοι και διοικήσεις εδώ και ένα χρόνο, χτίζουμε το τείχος ανοσίας απέναντι στον κίνδυνο του ιού. Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας, με όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ