Γεννηματά από Γορτυνία: Στην Ηλεία αποδείχθηκε η ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη

Περιοδεία στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της Γορτυνίας πραγματοποίησε η Φώφη Γεννηματά – Αυστηρή κριτική στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Δριμεία κριτική στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε η Φώφη Γεννηματά μετά την περιοδεία της στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της Γορτυνίας τονίζοντας ότι «οι ευθύνες είναι μεγάλες» και «δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

«Αποδείχτηκε η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά η οποία τόνισε πως «το πρώτο θέμα είναι να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις για την ανακούφιση των πληγέντων». Παράλληλα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να υπάρξει ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης. Με πόρους και χρονοδιάγραμμα».

Κατά την περιοδεία της η Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Δάφνης στο Συνοικισμός Δωδεκάμετρου και είχε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το Δήμαρχο Γορτυνίας, Ευστάθιο Κούλη, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Στην περιοδεία συμμετείχαν ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Ζέφη Δημαδάμα καθώς και τοπικά στελέχη του Κινήματος.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

Αποδείχτηκε η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και επιτέλους πρέπει να αναληφθούν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εμείς είμαστε εδώ όχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους, αλλά κυρίως για να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα.

Το πρώτο θέμα είναι να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις για την ανακούφιση των πληγέντων. Όμως, αυτό δεν φτάνει. Οι καλλιέργειες και οι επιχειρήσεις θέλουν χρόνο για να ξαναστηθούν για να επανέλθει η κοινωνική και η οικονομική ζωή στην περιοχή χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης. Με πόρους και χρονοδιάγραμμα. Με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής. Με διαφάνεια και λογοδοσία.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων μέχρις ότου σχεδιαστεί και υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο και ξαναγυρίσει η ζωή στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here