Αριάνα Σαγίντ: Κατάφερε να αναχωρήσει χθες από την Καμπούλ με αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος


Αριάνα Σαγίντ: Τον δρόμο της προσφυγιάς, μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες της, προκειμένου να ξεφύγει από τα νύχια των Ταλιμπάν, πήρε η αποκαλούμενη «Κιμ Καρντάσιαν του Αφγανιστάν», η διασημότερη τραγουδίστρια της χώρας.

Ίνδαλμα της αφγανικής νεολαίας, την οποία είχαν επικηρύξει οι Ταλιμπάν, και κριτής της αφγανικής έκδοσης του «The Voice», η Αριάνα Σαγίντ κατάφερε να αναχωρήσει χθες από την Καμπούλ με αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος, μετά την κατάληψη του προεδρικού μεγάρου από τους ισλαμιστές λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Η πτώση του Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν ώθησε χιλιάδες Αφγανούς να τρέξουν στο αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι» της Καμπούλ, σε μια προσπάθεια να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα δυτικά αεροσκάφη και να ξεφύγουν από το νέο δυναστικό καθεστώς, αν και δεν τα κατάφεραν όλοι όπως η Σαγίντ.

Όπως ενημέρωσε η ίδια τους ακολούθους της, που ξεπερνούν το 1.300.000, προσπαθεί να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και η πτήση που κατάφερε να πάρει από την Καμπούλ την οδήγησε στην Ντόχα. Η τραγουδίστρια παρέμεινε στο Κατάρ, μέχρι που πήρε σήμερα ένα άλλο αεροσκάφος για τον προορισμό της.

Όπως ανέφερε η τραγουδίστρια στο Instagram, ελπίζει και προσεύχεται «να μπορέσει τουλάχιστον ο υπέροχος λαός μου να αρχίσει να ζει μια ειρηνική ζωή, χωρίς τον φόβο των καμικάζι αυτοκτονίας και των εκρήξεων». Και συνέχισε: «Η καρδιά μου, οι προσευχές και οι σκέψεις μου θα είναι για πάντα μαζί σας! Είμαι από τα βάθη της καρδιάς μου ευγνώμων για τον καθένα από σας και όλους σας για τις ευχές και τις προσευχές σας και την ανησυχία σας για την παρουσία μου στο Αφγανιστάν, όταν τόσοι άλλοι που αντιμετώπιζαν λιγότερους κινδύνους είχαν ήδη φύγει».

Η Αφγανή τραγουδίστρια διαβεβαίωσε τους ακολούθους της ότι «μετά από δύο αξέχαστες νύχτες» είναι «σώα και ασφαλής» και υποσχέθηκε να τους ενημερώσει για την εμπειρία της όταν θα φθάσει στο σπίτι της και «το μυαλό και τα αισθήματα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς, μετά το σοκ και την αδυναμία να πιστέψω όσα συνέβησαν».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ