Θανάσης Κοντογεώργης: Αποκλείει νέο lockdown με όπλο τον εμβολιασμό των πολιτών


Θανάσης Κοντογεώργης: Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σημείωσε πως για όσους δεν επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο, δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου. Σχετικά με το πρόγραμμα για το εμβόλιο του κορωνοϊού σημείωσε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμέναμε μια σχετική αύξηση, η οποία και παρατηρείται. «Πριν τον Δεκαπενταύγουστο είχαμε 6 με 7.000 εμβολιασμούς την ημέρα κάπως χαμηλά νούμερα, αυτή τη στιγμή είμαστε στους 30.000 ημερησίως, αυτό μας γεννά μια αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Προχωράμε σε κινήσεις ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε ενημέρωση» τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, πως: «Στις ηλικίες 25 με 29 ετών πλέον ξεπεράσαμε το κατώφλι του 50%, ενώ στις ηλικίες 18 με 24 πάμε προς 40%, αυτό δεν αρκεί, αλλά με τα διάφορα μέτρα ενθάρρυνσης και “δημιουργικής πειθούς” και με την επιστροφή από διακοπές τα νούμερα θα αυξηθούν».

Ο ίδιος απέκλεισε νέο lockdown και επεσήμανε πως πλέον έχουμε το όπλο του εμβολιασμού. Σημείωσε ότι το 65% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα πιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού, ίσως και παραπάνω.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «δύο οι βασικές συνισταμένες της κυβέρνησης όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η πρώτη είναι ότι θα έχουμε σταδιακή αποκατάσταση δραστηριοτήτων για τους εμβολιασμένους, την άσκηση κάποιων δικαιωμάτων. Η δεύτερη συνισταμένη είναι ότι όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου».

«Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς και δομές φροντίδας προχωρά, όσοι ευελπιστούν ότι δε θα προχωρήσει πλανώνται πλάνην οικτρά» τόνισε.

Σχετικά με τον Στέφανο Τσιτσιπά ανέφερε πως είναι εξαιρετικός αθλητής, έχει προσπαθήσει πολύ στη ζωή του και έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αλλά στον εμβολιασμό οι απόψεις του είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτες και η κυβέρνηση διαφωνεί όπως και όλη η επιστημονική κοινότητα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ