Αδυνατείς να κοιμηθείς καλά; Οι συνήθειες που σαμποτάρουν τον ύπνο σου

A Caucasian woman sleeping on her bed

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι συνήθειες που ευθύνονται για τον μη ποιοτικό σου ύπνο;

Μήπως ήρθε η ώρα μέσα στην ημέρα να παρατηρήσεις μία μία τις συνήθειες ,οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αϋπνία σου;

Η έντονη και πιεστική καθημερινότητα, αλλά και όγκος των υποχρεώσεων που πρέπει μία εργαζόμενη γυναίκα να φέρει εις πέρας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο μας αλλά και την ποιότητά του. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι συνήθειες που οφείλεις να εγκαταλείψεις δια παντός ώστε να βρεις τον χαμένο σου, ποιοτικό ύπνο που θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις ξεκούραστη και έτοιμη να αδράξεις τη μέρα;

Αρνητικές σκέψεις και (υπερ)ανάλυση

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο την ώρα που πέφτουμε στο κρεβάτι να παρατηρείται ένα συνονθύλευμα αρνητικών σκέψεων, καθώς την ώρα της χαλάρωσης μυαλού και σώματος παρουσιάζονται όλα τα ψυχοσωματικά προβλήματα που κάποιος αντιμετωπίζει.

Αδυνατείς να κοιμηθείς καλά; Οι συνήθειες που σαμποτάρουν τον ύπνο σου

Επομένως, εκείνη τη στιγμή αντί να απασχολείς το μυαλό σου και να υπεραναλύεις μια μπερδεμένη κατάσταση, μία δυσάρεστη σκέψη ή ένα περιστατικό που σε προβληματίζει προσπάθησε να απομακρύνεις οποιαδήποτε σκέψη.

Κάνε κάτι που σε χαλαρώνει, για παράδειγμα άκου κλασσική μουσική ή διάβασε ένα βιβλίο.

Μην τρως κάθε φορά που έχεις λιγούρα

Έχουμε την χείριστη συνήθεια να κάνουμε τα χατίρια στον εαυτό μας τις πιο ακατάλληλες ώρες.Ένα από αυτά, είναι το να τρώμε χωρίς πρόγραμμα.

Είναι πολύ σημαντικό μέσα στην ημέρα να καταβάλλεις κάθε προσπάθεια και να έχεις ένα καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα αλλά και πρόγραμμα στις ώρες που θα τρως. Αυτό το οποίο επηρεάζει άμεσα τον βραδινό ύπνο είναι οι βραδινές λιγούρες.

Δεν λέμε να μείνεις νηστική, φυσικά, αλλά αντί να φας στις 11:00 το βράδυ προσπάθησε να φας στις 20:30, γιατί η διαδικασία πέψης απαιτεί κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Αδυνατείς να κοιμηθείς καλά; Οι συνήθειες που σαμποτάρουν τον ύπνο σου

Έλλειψη σωματικής άσκησης

Ένας από τους σημαντικότερους εξωγενείς παράγοντες που συμβάλλουν στην κακή ποιότητα ύπνου είναι η έλλειψη γυμναστικής.

Αν δεν γυμνάζεσαι καθόλου λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματός σου, πρέπει οπωσδήποτε να βρεις έστω και 15 λεπτά καθημερινά για να πεις το «ναι» σε ένα είδος άσκησης που να σε ευχαριστεί και να σε χαλαρώνει.

Το πιο απλό και το πιο υγιές είναι το καθημερινό περπάτημα. Άσε το αυτοκίνητο σε μια απόσταση 15 – 20 λεπτών από την τον εργασιακό σου χώρο, περπάτα καθημερινά και ο ύπνος σου θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Αλκοόλ

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται αυτό -και όμως είναι αληθινό- η κατανάλωση αλκοόλ πριν το ύπνο μόνο καλό δεν σου κάνει!

Πολλές γυναίκες θεωρούν πως ένα ποτήρι κρασί είναι το «φάρμακο» για έναν υγιή ύπνο. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά στις συνήθειες που θεωρείς σωστές;


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ