Φάρμακο για Covid-19: «Κοκτέιλ» αντισωμάτων από τις Regeneron και Roche εγκρίθηκε στη Βρετανία


Η αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε «πράσινο φως» για ένα «κοκτέιλ» για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19.

Η αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε ένα «κοκτέιλ» αντισωμάτων που ανέπτυξαν οι Regeneron και Roche για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με αύξηση εισαγωγών σε νοσοκομεία λόγω της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

Η MHRA είπε ότι δεδομένα από κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι το Ronapreve θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη λοίμωξης, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων σοβαρής Covid-19 και να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας σε νοσοκομείο.

«Η θεραπεία αυτή θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση του οπλοστασίου μας για την αντιμετώπιση της Covid-19» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ.

Όπως σημειώνει το Reuters, η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα με τις νοσηλείες ασθενών με Covid-19 να έχουν υπερβεί τις 6.100 αυτή την εβδομάδα- ρεκόρ πενταμήνου. Τα 2/3 των νοσηλευομένων ασθενών ήταν ανεμβολίαστοι, έδειξαν δεδομένα νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Το Ronapreve, γνωστό και ως REGEN-COV στις ΗΠΑ, μπορεί να χορηγηθεί είτε μέσω ένεσης είτε μέσω μετάγγισης. Προσδένεται στον κορονοϊό και τον εμποδίζει να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με την MHRA.

Το Ronapreve υπάγεται σε μια κατηγορία φαρμάκων που είναι γνωστά ως μονοκλωνικά αντισώματα και μιμούνται τα φυσικά αντισώματα που παράγονται από το σώμα για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Το φάρμακο δεν προορίζεται ως υποκατάστατο του εμβολιασμού, σύμφωνα με την MHRA.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ