Βίντεο: Χάος, ποδοπάτημα και συνωστισμός στο αεροδρόμιο της Καμπούλ


Παραμένει χαοτική η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Χαοτική παραμένει η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με γυναικόπαιδα και άνδρες να προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, προειδοποιητικές βολές, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και προσπάθειες από τους στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων να ελέγξουν την κατάσταση καθώς πλήθη συνωστίζονται στις εισόδους του.

Το ΝΑΤΟ ζητά από τις ΗΠΑ να μην φύγουν από την Καμπούλ και να βοηθήσουν στην απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, ενώ ευρωπαϊκές χώρες διοργανώνουν αποστολές διάσωσης. Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε παράταση της παραμονής και πέρα από τις 31 Αυγούστου, ενώ βρετανικές γαλλικές γερμανικές γαλλικές ειδικές δυνάμεις κινούνται στην Καμπούλ, προκειμένου να βοηθήσουν πολίτες των χωρών τους να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντολές να παραμείνουν στο αεροδρόμιο.

Δυνάμεις της βρετανικής SAS κινούνται εκτός της περιμέτρου του αεροδρομίου για να διασώσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί, ενώ η Γερμανία έχει στείλει ειδικές δυνάμεις με ελικόπτερα για αποστολές διάσωσης Γερμανών πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ