Ιεράπετρα: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στην Επισκοπή

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16.20 από τα ρείθρα της επαρχιακής οδού στην Επισκοπή Ιεράπετρας.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο διοικητής των Π.Υ. Νομού Λασιθίου Νικ. Μητσιογιάννης, μόλις ειδοποιήθηκε η Π.Υ. στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να μην επεκταθεί. Στην κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 πυροσβεστικά οχήματα από τις Π.Υ. Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας, με 35 πυροσβέστες ενώ ο Δήμος Ιεράπετρας διέθεσε υδροφόρες.

Επίσης επιχείρησαν τρία πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής – ένα που εδρεύει στη Νεάπολη και από το Ηράκλειο. Τα οχήματα που ξεκίνησαν και κατευθύνονταν προς τον τόπο της πυρκαϊάς, τελικά ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν, αφού εν τω μεταξύ η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως είπε ο κ. Μητσιογιάννη σημαντική ήταν η συμβολή των κατοίκων της περιοχής και εθελοντών στην γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς.

Η αιτία που εκδηλώθηκε η φωτιά, όπως είπε, εξετάζεται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.

Στον τόπο της φωτιάς θα παραμείνουν πυροσβεστικά οχήματα μέχρι να δοθεί σήμα πλήρους ελέγχου και για την αποτροπή αναζωπύρωσης.

Έκαψε 10 περίπου στρέμματα με ελαιόδεντρα, πρίνους και ξερά χόρτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here