ΗΠΑ: Συνεχίζονται έπειτα από πολύωρη διακοπή οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης από την Καμπούλ

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού χιλιάδων πολιτών από την Καμπούλ επαναλήφθηκαν σήμερα έπειτα από αρκετές ώρες διακοπής τους λόγω του κορεσμού ορισμένων στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή, κυρίως στο Κατάρ, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

«Οι πτήσεις επαναλήφθηκαν και οι αμερικανικές στρατιωτικές πτήσεις με προορισμό το Κατάρ και άλλα μέρη αναχωρούν, και άλλες πτήσεις αναχωρούν με προορισμό την Καμπούλ αυτή την στιγμή που σας μιλώ», δήλωσε στον Τύπο ο στρατηγός Χανκ Τέιλορ, του αμερικανικού γενικού επιτελείου. Διευκρίνισε ότι ορισμένες πτήσεις θα κατευθυνθούν στη Γερμανία όπου οι ΗΠΑ διαθέτουν πολλές στρατιωτικές βάσεις.

Ο υποστράτηγος του στρατού ξηράς Ουίλιαμ Τέιλορ δήλωσε κατά την ενημέρωση του Τύπου ότι οι ΗΠΑ είναι ευγνώμονες στη Γερμανία, συμμαχική χώρα του ΝΑΤΟ, για τη βοήθειά της σε αυτή την «παγκόσμια» προσπάθεια.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι αμερικανικά στρατεύματα που φρουρούν την επιχείρηση εκκένωσης είναι σε θέση να βοηθούν ορισμένους Αμερικανούς να φθάσουν μέσα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ απ’ έξω από την περίμετρό του όπου βρίσκονται.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here