Covid ΗΠΑ: Το σχέδιο ενισχυτικού εμβολίου αφήνει ορισμένους ειδικούς διχασμένους


Covid ΗΠΑ: Η ταχεία απόφαση για την ανάπτυξη ενισχυτικών λήψεων μεταξύ των περισσότερων Αμερικανών κινδυνεύει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, είπε ένας ειδικός. Τα στοιχεία που κρύβονται πίσω από ένα ομοσπονδιακό σχέδιο για τη διάθεση ενισχυτικών εμβολίων για την COVID-19 στους Αμερικανούς από την εβδομάδα 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης της FDA, έχουν αφήσει ορισμένους ειδικούς διχασμένους.

Τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ. Rochelle Walensky παρέθεσε αρκετές μελέτες που υποδεικνύουν ότι η προστασία κατά των λοιμώξεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μια μελέτη από τη Νέα Υόρκη από τον Μάιο έως τον Ιούλιο είδε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των νέων διαγνώσεων COVID-19 μειώθηκε από 92% σε 80% και ένα πρότυπο από την κλινική Mayo είδε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά της μόλυνσης να πέφτει από 76% σε 42% στο πρόσωπο της παραλλαγής δέλτα, με την αποτελεσματικότητα του Moderna να μειώνεται από 86% σε 76%.

Ωστόσο, τα εμβόλια παρέμειναν αποτελεσματικά κατά της νοσηλείας.

«Χρειάζομαι περισσότερα δεδομένα για να με πείσω να το κάνω ως πολιτική δημόσιας υγείας», δήλωσε στο Fox News ο Δρ Gregory Poland, καθηγητής ιατρικής, μολυσματικών ασθενειών και μοριακής φαρμακολογίας στην κλινική Mayo.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν στο Fox News ότι το προτεινόμενο σχέδιο ομοσπονδιακών αξιωματούχων υγείας για την ανάπτυξη ενισχυτικών βολών στους περισσότερους Αμερικανούς τον Σεπτέμβριο είναι πρόωρο, ενώ σαφή στοιχεία υποστηρίζουν μια τρίτη δόση μεταξύ ευάλωτων ασθενών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (δηλαδή ανοσοκατεσταλμένα άτομα).

“Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ νωρίς μια σύσταση για όλα τα άτομα να έχουν μια αναμνηστική δόση ξεκινώντας 8 μήνες μετά τη 2η δόση mRNA ενός ατόμου “, δήλωσε ο Δρ Ravina Kullar, ειδικός σε λοιμώδη νοσήματα, επιδημιολόγος και βοηθός στην Ιατρική Σχολή του David Geffen στο UCLA , δήλωσε στο Fox News.

Ο Δρ Marc Siegel, ιατρικός συνεργάτης του Fox News, συμφώνησε, προσθέτοντας ότι οι αναμνηστικές λήψεις πρέπει να απευθύνονται σε ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς και σε εκείνους που έλαβαν πρώτοι τα εμβόλια που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης.

Η κίνηση για γρήγορη σύσταση αναμνηστικών δόσεων σε όλο τον μεγαλύτερο πληθυσμό κινδυνεύει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, είπε.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες επεσήμαναν στοιχεία εκτός Ισραήλ, που είναι εβδομάδες μετά την ενίσχυση της COVID-19, και απλώς επέκτειναν τις τρίτες λήψεις σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω.

Ο Siegel και ο δρ Aaron Glatt, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής και επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Mount Sinai South Nassau, δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να προσβλέψουν στο Ισραήλ για να αποκτήσουν διορατικότητα στην πλοήγηση στο ζήτημα των αναμνηστικών δόσεων. “Νομίζω ότι σίγουρα θα υπάρχουν ασθενείς που θα επωφεληθούν απολύτως από τη λήψη μιας τρίτης δόσης, εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους που σίγουρα θα πρέπει να λάβουν μια τρίτη δόση”, δήλωσε ο Glatt. «Νομίζω ότι θα υπάρξουν μερικοί ασθενείς που πιθανόν να έχουν ισχυρή ανοσία και πραγματικά δεν χρειάζονται μια τρίτη δόση αυτή τη στιγμή, ίσως δεν θα τη χρειαστούν ποτέ.

«Αυτή τη στιγμή, απλώς δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για να γνωρίζουμε ποιος θα ωφεληθεί καλύτερα από αυτό», συνέχισε.

«Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία, χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία και νομίζω ότι συγκεντρώνουμε περισσότερα στοιχεία», είπε.

Η συζήτηση για την επέκταση των αναμνηστικών εμβολιασμών στον μεγαλύτερο πληθυσμό των ΗΠΑ παρά την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς τις πλουσιότερες χώρες να σταματήσουν τις αναμνηστικές λήψεις καθώς ο αναπτυσσόμενος κόσμος παλεύει λόγω έλλειψης εμβολίων προκάλεσε επίσης αντικρουόμενες απαντήσεις από ειδικούς.

Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, η παροχή μιας επιπλέον δόσης εμβολίου στους περισσότερους Αμερικανούς εξαντλεί επίσης την περιορισμένη παγκόσμια προσφορά εμβολίων με τις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίζουν ακόμη την πραγματικότητα ότι δεν έχουν διαθέσιμα εμβόλια”, δήλωσε ο Κούλαρ στο Fox News.

Ωστόσο, άλλοι διαφωνούν, συμπεριλαμβανομένου του Siegel που πρότεινε ότι η παγκόσμια προσπάθεια απαιτεί ενισχυμένες παραγωγικές δυνατότητες, αντί οι ΗΠΑ να δωρίζουν επιπλέον δόσεις. «Είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό», είπε.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μοιράστηκε την Πέμπτη μια παρόμοια δήλωση, λέγοντας εν μέρει στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News: “Παρέχουμε περισσότερα στον υπόλοιπο κόσμο από ό,τι παρέχει ο υπόλοιπος κόσμος μαζί”, γράφει εν μέρει ένα αντίγραφο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ