Κορονοϊός: Έρχεται πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer από τις ΗΠΑ- Τι σημαίνει αυτό


Η FDA σχεδιάζει να δώσει πλήρη έγκριση για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer- BioNTech τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Food and Drug Administration (FDA) των ΗΠΑ έχει σκοπό να δώσει την πλήρη της έγκριση στο δύο δόσεων εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το απόγευμα της Παρασκευής οι αρμόδιες αρχές είχαν ακόμα «σημαντικό» όγκο δουλειάς για το θέμα και έπρεπε να ολοκληρωθούν διαπραγματεύσεις με την εταιρεία πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης. Όπως είπαν κάποιες πηγές, κάποια μέρη της διαδικασίας θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την έγκριση, και τελικά αυτή να έρθει μετά τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος της FDA αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια. Ωστόσο, όπως εκτιμάται, μια τέτοια έγκριση θα αύξανε την εμπιστοσύνη στο εν λόγω εμβόλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά αναμενόμενων αποφάσεων υποχρεωτικών εμβολιασμών σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικούς φορείς, που περίμεναν την πλήρη έγκριση πριν προβούν σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Το εμβόλιο των Pfizer- BioNTech, μαζί με τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson, είχε λάβει έγκριση για έκτακτη χρήση κατά τα τέλη του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται πως πολλοί ειδικοί του χώρου της υγείας στις ΗΠΑ περιμένουν εναγωνίως την πλήρη έγκριση ενός εμβολίου από την FDA, ελπίζοντας πως θα βοηθήσει να πειστούν πολλοί Αμερικανοί που αποφεύγουν να εμβολιαστούν ακόμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ