Κορονοϊός- Βασιλακόπουλος: 6 νεκροί 18-39 ετών την τελευταία εβδομάδα – Τι πρέπει να γίνει

Έχουμε σταθεροποιηθεί σε πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θ. Βασιλακόπουλος.

Την τελευταία εβδομάδα φτάσαμε να έχουμε 6 νεκρούς στους 18 με 39 από κορονοϊό, 13 διασωληνωμένους σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθώς κι ένα παιδί διασωληνωμένο, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως σημείωσε, έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι οι εμβολιασμοί. Μέχρις ότου οι εμβολιασμοί να αποδώσουν πρέπει να προστατευθούμε. Σε διάφορα παραθεριστικά μέρη, ας είμαστε ειλικρινείς, η χρήση της μάσκας είναι κάτω από 10%… Πρακτικώς ποτέ δεν υπήρξε η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα, υπήρξε η σύσταση βγάλτε τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους εκεί που είσαστε μόνοι σας, εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός. Αυτό δυστυχώς δεν τηρείται κι αυτό το οποίο τηρείται είναι ότι έχουμε βγάλει τη μάσκα σχεδόν παντού μερικές φορές δυστυχώς και σε εσωτερικούς χώρους».

«Υγειονομικά το να είμαι μόνος μου και να φοράω μάσκα δεν έχει κανένα νόημα, το μόνο νόημα είναι ότι αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα τότε μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας θα θυμούνται να τη φοράνε» κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Πηγή: ERTNews

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here