Σπίρτζης: Να απαντηθεί αν απειλήθηκαν με ΕΔΕ πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη στις φωτιές


«Περιμένουμε τις απαντήσεις των επιτελικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της κυβέρνησης» τονίζει ο κ. Σπίρτζης.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, καλεί με δήλωση του την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις αναφορικά με το δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για «απειλές με ΕΔΕ κατά πυροσβεστών».

Αναλυτική η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

«Απειλούν με ΕΔΕ και κυρώσεις τους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη, οι υπεύθυνοι απόντες του επιτελικού χάους Περιμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Η σημερινή πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», που αφορά απειλές του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Κλεφτοσπύρου, στους λιγοστούς πυροσβέστες, που έδωσαν τη μάχη στην Βόρεια Εύβοια, γιατί αποκάλυψαν την άθλια κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων και τη μεταφορά του μοναδικού που ήταν σε επιχειρησιακή ικανότητα σε άλλη περιοχή, την απουσία εναέριων μέσων και τον ανύπαρκτο συντονισμό χρήζει άμεσων εξηγήσεων τόσο από τον ίδιο τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσες ημέρες που καιγόταν ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια, αβοήθητη από επίγεια και εναέρια μέσα και από επαρκή συντονισμό, δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο τα στελέχη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της, κ. Κλεφτοσπύρος.

Υπενθυμίζουμε ότι για την άθλια κατάσταση των οχημάτων, χωρίς φρένα και χωρίς επιχειρησιακή δυνατότητα επίσης τα στελέχη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της, δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο, στη φάση της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, όπως μας ενημέρωναν.

Τώρα ο υπαρχηγός κ. Κλεφτοσπύρος οφείλει να απαντήσει αν απείλησε με ΕΔΕ τους πυροσβέστες, που έδωσαν τη μάχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οφείλει να απαντήσει αν θα διατάξει ΕΔΕ για τους υπεύθυνους στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, μαζί με τον εαυτό του, που δεν φρόντισαν να είναι συντηρημένα και επιχειρησιακά ικανά τα πυροσβεστικά οχήματα στη Β. Εύβοια. Οφείλει να απαντήσει αν θα διατάξει ΕΔΕ για όποιον έδωσε εντολή να αποχωρήσει για την Χαλκίδα το μοναδικό όχημα που μπορούσε να δράσει στην μεγάλη πυρκαγιά.

Και μαζί με τον κ. Κλεφτοσπύρο οφείλει να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και σε μερικά πρόσθετα:

– Με ποιου κάλυψη υπάρχουν τέτοιες απειλές και μάλιστα από τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία;

– Πώς θα αντιμετωπίσουν τις απειλές απέναντι στους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη, για την συγκάλυψη της πραγματικότητας και των ευθυνών;

Στα στοιχεία που παρουσίαζαν τα κυβερνητικά στελέχη και οι ανακοινώσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του υπουργείου, όπως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Σκέρτσος, συμπεριλαμβανόταν και τα οχήματα χωρίς φρένα και όσα δεν μπορούσαν να ενεργήσουν;

Η σιωπή τους στο συγκεκριμένο θέμα απλά επιβεβαιώνει τους ψιθύρους για παρεμβάσεις και απειλές κυβερνητικών στελεχών, σε δημάρχους, δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης,.

Επιβεβαιώνει ότι το επιτελικό κράτος χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να στρεβλώσει και να κρύψει την αλήθεια και όσα δραματικά βιώνει ο ελληνικός λαός.

Περιμένουμε τις απαντήσεις των επιτελικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της κυβέρνησης.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ