Αφγανιστάν: «Σφραγίζουν» δημόσιες υπηρεσίες οι Ταλιμπάν – Εμποδίζουν εργαζομένους έξω από τα κτίρια


Οι Ταλιμπάν «μας έστειλαν στα σπίτια μας», επιβεβαίωσε ένας υπάλληλος του δημαρχείου της Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν εμποδίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους στα δημόσια κτίρια κι ενώ η εργάσιμη εβδομάδα ξεκινάει το Σάββατο στο Αφγανιστάν, κατήγγειλαν πολλοί εξ αυτών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πήγα στο γραφείο μου σήμερα το πρωί, όμως οι Ταλιμπάν, που βρίσκονταν στην είσοδο, μου είπαν ότι δεν έχουν εντολή να ξανανοίξει», είπε ο Χαμντουλάχ, ένας δημόσιος υπάλληλος. «Μας είπαν να δούμε τηλεόραση ή να ακούσουμε το ραδιόφωνο για την ανακοίνωση της επιστροφής στην εργασία», συμπλήρωσε.

«Οι Ταλιμπάν έχουν κλείσει όλους τους δρόμους έως το υπουργείο. Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει στο κτίριο», ανέφερε από την πλευρά του ένας εργαζόμενος του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο ένας εξ αυτών μου είπε να περιμένω έως τον διορισμό του νέου υπουργού και των διευθυντών του».

«Μας έστειλαν στα σπίτια μας», επιβεβαίωσε ένας υπάλληλος του δημαρχείου της Καμπούλ.

«Ήρθα με μεγάλη ελπίδα, όμως έφυγα απογοητευμένος».

Από τότε που οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία στις 15 Αυγούστου, τα κυβερνητικά κτίρια, οι τράπεζες, τα γραφεία έκδοσης διαβατηρίων, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έχουν σε μεγάλο βαθμό μείνει κλειστά. Μονάχα κάποιες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες.

Από την κατάρρευση της κυβέρνησης, μία από τις κυριότερες ανησυχίες των Αφγανών είναι να συνεχίζουν να εισπράττουν έναν μισθό, κάτι που μοιάζει αδύνατο χωρίς την επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Οι περισσότεροι δρόμοι της Καμπούλ ήταν σήμερα σε μεγάλο βαθμό άδειοι, με εξαίρεση τα σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν, τις περιπολίες τους και τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο αεροδρόμιο, όπου χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να φύγουν από τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ