Κορονοϊός: Επιστρέφουν αδειούχοι και… μέτρα – Ανησυχητική αύξηση στους διασωληνωμένους

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα επιδημιολογικά δεδομένα μαρτυρούν την επερχόμενη πίεση στο σύστημα υγείας. Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα, που στοχεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ το τελευταίο διάστημα, σε ό,τι αφορά την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με μικρές εξαιρέσεις όπως αυτής της Κυριακής όπου, όμως, ήταν λιγότερα και τα τεστ που έγιναν, ενώ το ιδιαίτερα ανησυχητικό νούμερο είναι αυτό των διασωληνωμένων.

Η πίεση που θα ασκηθεί στο ΕΣΥ σε περίπτωση που το υγειονομικό αποτύπωμα γίνει ακόμα μεγαλύτερο και προκαλέσει περισσότερες εισαγωγές, είτε σε απλές κλίνες είτε κυρίως σε κλίνες ΜΕΘ, θεωρείται δεδομένη. Είναι ενδεικτικό πως ο Αύγουστος ως τώρα δίνει ανησυχητικά δεδομένα σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις καθώς – με εξαίρεση μια ημέρα – καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται.

Από τους 204 συμπολίτες μας σε ΜΕΘ στις 8 Αυγούστου, μέσα σε ένα 15ήμερο έχουμε φτάσει στους 318 ενώ και οι εισαγωγές κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Όλα αυτά τη στιγμή που γίνεται «αγώνας δρόμου» έτσι ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, με την κυβέρνηση να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα προχωρήσει ξανά σε οριζόντια μέτρα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός ακόμα γενικού lockdown.

Η αύξηση στους διασωληνωμένους το τελευταίο 15ήμερο

Ημερομηνία

Διασωληνωμένοι

8 Αυγούστου

204

9 Αυγούστου

207

10 Αυγούστου

219

11 Αυγούστου

226

12 Αυγούστου

240

13 Αυγούστου

235

14 Αυγούστου

236

15 Αυγούστου

241

16 Αυγούστου

250

17 Αυγούστου

258

18 Αυγούστου

282

19 Αυγούστου

286

20 Αυγούστου

296

21 Αυγούστου

317

22 Αυγούστου

318

Επιστρέφουν οι αδειούχοι και η μάσκα

Με τα επιδημιολογικά, αλλά και υγειονομικά, δεδομένα που διαμορφώνονται υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων του καλοκαιριού. Η διασπορά, άλλωστε, στη χώρα είναι αρκετά μεγάλη και αρκετές περιοχές – κυρίως τουριστικές αλλά και αστικά κέντρα – αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θεωρείται, έτσι, δεδομένο πως θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα, ειδικότερα για τους ανεμβολίαστους.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη, ωστόσο, είναι δεδομένο πως οι ανεμβολίαστοι θα μένουν εκτός κοινωνικής δραστηριότητας καθώς δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, εστίασης και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, θα επιβαρυνθούν και οικονομικά καθώς θα απαιτείται πλέον να κάνουν δυο rapid test την εβδομάδα, καθώς τα self-test θα καταργηθούν. Αντίθετα, δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός στο να μπορούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά ή να εργαστούν, πλην όμως για το δεύτερο σκέλος θα απαιτείται όπως αναφέραμε ο εργαστηριακός έλεγχος με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Την ίδια στιγμή, έχει «κλειδώσει» και η επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους. Είτε κλειστούς, είτε ανοικτούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here