Κορονοϊός: Ανησυχία για τα γλέντια του Σαββατοκύριακου – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.


Σε επικαιροποίηση των σχεδίων για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό προχωρά η ΕΛ.ΑΣ., καθώς όσο το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του τόσο αλλάζουν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο σε κάθε περιοχή και τη διασπορά της νόσου

Οι εκδρομείς επιστρέφουν από τους τουριστικούς προορισμούς, ενώ ταυτόχρονα τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται όλο ένα και περισσότερο οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται, με την Πολιτική Προστασία να παρακολουθεί τους δείκτες και να ετοιμάζεται για επικαιροποίηση των μέτρων. Σε ανασχεδιασμό θα προχωρήσει και η Αστυνομία, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με το συγκεκριμένο θέμα να κάνουν πιο αποτελεσματικούς και στοχευμένους ελέγχους.

Για το σκοπό αυτό επιχειρούν και κάνουν ελέγχους μικτά κλιμάκια από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Η εικόνα που έχουν οι αρμόδιες Αρχές είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μη τήρησης των μέτρων σε μπαρ (είτε μικρά είτε μεγάλα), κλαμπ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Κοινή παραδοχή είναι ότι το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και δεν εστιάζεται μόνο στην Αττική και στα τουριστικά νησιά.

Αυτό προβληματίζει τις Αρχές και για έναν ακόμα λόγο. Στις νεαρές ηλικίες που συχνάζουν ως επί το πλείστον σε αυτά τα μαγαζιά το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα οι χώροι στους οποίους δεν τηρούνται τα μέτρα να υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Το φθινόπωρο, όταν θα λειτουργούν περισσότεροι κλειστοί χώροι σε σχέση με το καλοκαίρι, οι Αρχές θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μέσω των πολύ αυστηρών ελέγχων για την τήρηση του μέτρου που θα προβλέπει ότι θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης μόνο εμβολιασμένοι. Μέχρι τότε προβλέπεται η ενίσχυση των ελέγχων σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά, όπως έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κατάστημα όπου τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν διαπιστώθηκε κάποια «ακραία κατάσταση», καθώς όμοια είναι η εικόνα στα περισσότερα γνωστά κέντρα διασκέδασης τα Σαββατοκύριακα. Ο έλεγχος στο κατάστημα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν καταγγελίας.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι έλεγχοι. Το βάρος θα κληθούν να σηκώσουν τα μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που θα είναι σε θέση να ελέγξουν τις καταγγελίες που θα δεχτούν οι Αρχές. Τα συγκεκριμένα κλιμάκια έχουν πάρει εντολή να κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους αμέσως μετά από οποιαδήποτε πληροφορία λάβουν για μη τήρηση των μέτρων.

Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν εάν οι θαμώνες κλειστών χώρων έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και εάν είναι αναρτημένες οι επιγραφές για τον μέγιστο αριθμό πελατών.

Σε περίπτωση που γίνουν αντιληπτές παραβάσεις τότε τα καταστήματα θα σφραγίζονται και θα βεβαιώνονται τα σχετικά πρόστιμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ