ΗΠΑ Vivek Murthy: “Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 είναι πολύ ανησυχητικός ενώ τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους”


ΗΠΑ Vivek Murthy: Ο Αμερικανός Γενικός Χειρουργός  Vivek Murthy χαρακτήρισε την Κυριακή τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο “βαθιά ανησυχητικό”, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες με COVID-19 από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως αποτέλεσμα της μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα. Περισσότερα από 151.000 νέα κρούσματα COVID-19 αναφέρονται στις ΗΠΑ καθημερινά-πάνω από 1.000% από τον Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Περίπου το 18% των νέων μεταδόσεων είναι εκείνες που αφορούν παιδιά, δείχνουν τα δεδομένα.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην παραλλαγή δέλτα, είπε ο Murthy στον Chris Wallace στο “Fox News Sunday”.

“Πόσο ψηλά θα μπορούσαν να φτάσουν είναι μια ανοιχτή ερώτηση”, συνέχισε ο Murthy. “Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που καταλήγουν στο νοσοκομείο και χάνουν τη ζωή τους από αυτή την ασθένεια είναι εκείνοι που δεν είναι εμβολιασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους για να κρατήσουν τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου και να σώσουν ζωές”.

Τα νοσοκομεία περνούν dejavu καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εμβολιάζονται κάθε μέρα τις τελευταίες τρεις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που ο Murthy χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό». Κάλεσε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη και είπε ότι ελπίζει ότι ο αριθμός των εμβολιασμών για την COVID-19 θα συνεχίσει να αυξάνεται. “Έτσι τελικά θα σώσουμε ζωές και θα ξεπεράσουμε την παραλλαγή δεδομένων”, συνέχισε.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο Pfizer αυτήν την εβδομάδα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού για όσους περίμεναν, είπε ο Murthy.

Είπε ότι πιστεύει ότι αυτό “πιθανότατα θα ενθάρρυνε” ορισμένα μέρη για να θεσπίσουν εντολές εμβολίου.

Ο σύμβουλος του Μπάιντεν προτείνει ενισχυτικό βίντεο για την COVID-19 “Υπάρχουν πανεπιστήμια και επιχειρήσεις που σκέφτονται να θέσουν απαιτήσεις εμβολίου προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον ή περιβάλλον μάθησης”, είπε.

«Και νομίζω ότι αυτή η ανακοίνωση από τη FDA πιθανότατα θα τους ενθάρρυνε και θα τους έκανε να νιώσουν πιο άνετα».

Την Τετάρτη, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για τη χορήγηση αναμνηστικών εμβολιασμών COVID-19 σε όλους τους Αμερικανούς για να ενισχύσουν την προστασία τους εν μέσω της αυξανόμενης παραλλαγής δέλτα και σημάδια ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων υποχωρεί.

Το σχέδιο απαιτεί μια επιπλέον δόση οκτώ μήνες αφότου οι άνθρωποι κάνουν τη δεύτερη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech ή Moderna.

Οι δόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την εβδομάδα στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο μονής δόσης Johnson & Johnson θα χρειαστούν επίσης επιπλέον εμβόλια, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Είπαν όμως ότι περιμένουν περισσότερα δεδομένα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ