Τυφώνας Henri: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Νέα Υόρκη


Τυφώνας Henri:Ο κυβερνήτης Cuomo κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Νέα Υόρκη, καθώς ο τυφώνας Henri μετατοπίζεται για να κάνει άμεσο χτύπημα στο Long Island. Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ενεργοποίησε 500 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς για ανάπτυξη στο Λονγκ Άιλαντ και στην περιοχή της κοιλάδας Χάντσον για να βοηθήσουν τις περιοχές με προσπάθειες αντιμετώπισης καταιγίδων, καθώς ο τυφώνας Henri αναμένεται να φτάσει στο Λονγκ Άιλαντ. Ο Henri βρίσκεται αυτή τη στιγμή 240 μίλια (390 χιλιόμετρα) ανατολικά του Ακρωτηρίου Χατέρας, στη Βόρεια Καρολίνα, από τις 5:00 μ.μ. EDT, σύμφωνα με το NHC. Με μέγιστους ισχυρούς ανέμους 75 mph (120 kph) και υψηλότερους ριπές, η καταιγίδα αυτή τη στιγμή κινείται προς τα βόρεια-βορειοανατολικά με ταχύτητα 30 km / h.

Η ελάχιστη κεντρική πίεση έχει πέσει στα 991 mb – 29,27 ίντσες, μια ένδειξη ότι η καταιγίδα εντείνεται, αποκτά δύναμη και ταχύτητα ανέμου.

Βασικά, όσο χαμηλότερη είναι η βαρομετρική πίεση στους τυφώνες, τόσο υψηλότερες είναι οι ταχύτητες του ανέμου – και τόσο πιο επικίνδυνη η καταιγίδα. Μείωση της ταχύτητας προς τα εμπρός του Henri καθώς και στροφή στα βορειοδυτικά αναμένεται την Κυριακή. Και στην πρόβλεψη, ο τυφώνας Henri αναμένεται να φτάσει στο Λονγκ Άιλαντ αργά το πρωί της Κυριακής. Εάν ο Henri καταλήξει ως τυφώνας στο Λονγκ Άιλαντ, θα είναι ο πρώτος τυφώνας που πέφτει εκεί από τη Γκλόρια το 1985, σύμφωνα με το ABC News.

Οι άνεμοι με τυφώνα εκτείνονται προς τα έξω από το κέντρο του Henri για 75 μίλια (75 χιλιόμετρα) και οι άνεμοι με τροπική καταιγίδα εκτείνονται προς τα έξω έως και 240 χιλιόμετρα.

Επί του παρόντος υπάρχουν προειδοποιήσεις για τυφώνα για το Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ, το Νιούπορτ, Ρόουντ Άιλαντ και στο Riverhead και το Montauk της Νέας Υόρκης. Οι προειδοποιήσεις για την τροπική καταιγίδα εκτείνονται από το Μπέλμαρ του Νιου Τζέρσεϋ έως το Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, μέσω του Τσάταμ και του Προβινστάουν της Μασαχουσέτης. Επικίνδυνη καταιγίδα, συνθήκες τυφώνων και πλημμυρικές βροχές αναμένονται σε τμήματα του Βορειοανατολικού από αργά το βράδυ.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Νεντ Λαμόντ προειδοποίησε για τον πιθανό κίνδυνο πλημμύρας και τις διακοπές που προκαλεί ο τυφώνας Henri, ο οποίος αναμένεται να φέρει σημαντικές βροχοπτώσεις και ανέμους στο δυτικό Κονέκτικατ.

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ είπε ότι ενώ η πολιτεία θα αποφύγει ένα άμεσο χτύπημα, οι ντόπιοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για πλημμύρες, τροπικούς ανέμους με ταχύτητα 40 μίλια / ώρα και την πιθανότητα εκτεταμένων διακοπών ρεύματος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ