Κοριτσάκι Αφγανιστάν: Γεννήθηκε σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στη Γερμανία


Κοριτσάκι Αφγανιστάν: Ο πιλότος έριξε πιο χαμηλά το αεροπλάνο για να σταθεροποιήσει την κατάσταση της μητέρας – Μια Αφγανή γέννησε ένα κοριτσάκι σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο λίγο μετά την άφιξή της με πτήση εκκένωσης στη Γερμανία, έγραψε στο Twitter η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της πτήσης από μια βάση σκηνής στη Μέση Ανατολή, η γυναίκα έφερε τοκετό και άρχισε να αντιμετωπίζει επιπλοκές, ανέφερε. «Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισε να κατέβει σε υψόμετρο για να αυξήσει την πίεση του αέρα στο αεροσκάφος, κάτι που βοήθησε στη σταθεροποίηση και τη διάσωση της ζωής της μητέρας», ανέφερε αργότερα στο Twitter η Διοίκηση Κινητικότητας των ΗΠΑ.

Αμέσως κατά την προσγείωση στη βάση Ramstein, οι στρατιωτικοί ιατροί των ΗΠΑ βοήθησαν τη γυναίκα να παραδώσει το μωρό της στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου. Η μητέρα και το παιδί μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε μια κοντινή ιατρική εγκατάσταση “και είναι σε καλή κατάσταση”, ανέφερε.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν από τον αμερικανικό στρατό έδειξαν τη μητέρα να βρίσκεται ξαπλωμένη σε ένα φορείο, την οποία μετέφεραν αμερικανοί στρατιώτες από το αεροπλάνο στη βάση στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Μια εβδομάδα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι επιχειρήσεις εκκένωσης από ξένες χώρες συνεχίζονται υπό ακραίες συνθήκες που χαρακτηρίζονται από σκηνές πανικού και απόγνωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Από τις 14 Αυγούστου, περίπου 17.000 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί από το Αφγανιστάν με τη βοήθεια των, συμπεριλαμβανομένων 2.500 Αμερικανών, δήλωσε νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ πήραν το πράσινο φως από το Βερολίνο για ορισμένους από τους εκκενωμένους να κατευθυνθούν στη Γερμανία, όπου έχει πολλές βάσεις.

Περίπου 1.150 άτομα προσγειώθηκαν στη βάση Ramstein το Σάββατο, από όπου αναμένεται να αναχωρήσουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες εντός ημερών, δήλωσε εκπρόσωπος της βάσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ