Ζέτα Μακρή: Δεν θα μπαίνουν στις αίθουσες εκπαιδευτικοί χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ


Τις προϋποθέσεις εισόδου των εκπαιδευτικών στις τάξεις για τη φετινή σχολική χρονιά περιέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή

Το μήνυμα ότι «όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακών τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» έστειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

  • οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης,
  • οι εμβολιασθέντες εκπαιδευτικοί θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • οι υπόλοιποι θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα

Όπως είπε η κυρία Μακρή «τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν self test» δηλώνοντας ότι υπάρχει μέριμνα για να μη μείνει κανένα κενό σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν καθηγητές. Εξήγησε, μάλιστα, ότι «οι αναπληρωτές που κάνουν τις δηλώσεις στην πλατφόρμα δηλώνουν και εάν θέλουν να είναι πλήρως ή μερικής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε ό,τι αφορά 3μηνες συμβάσεις για κάλυψη κενών λόγω COVID».

Αναφερόμενη στα στοιχεία από τους εμβολιασμού «δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Δεν παύει να είναι αμελητέο το 20 με 25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι εμβολιάστηκαν».

Η Ζέτα Μακρή υπογράμμισε, τέλος, ότι «στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση… Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση πχ εκπαιδευτικός που νοσεί, ή παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ