Καραντίνα Τηλεόραση: Ιδέες για σνακ χωρίς ενοχές

Καραντίνα Τηλεόραση: Ωστόσο, μία καλή ταινία απαιτεί και την κατάλληλη «συντροφιά» από snacks. Αν επιλέγετε τα κλασικά snacks και junk food για να συνοδεύσετε την ταινία σας, όπως πίτσα, τσιπς, σοκολάτες, ζαχαρωτά και ποπ κορν, και οι βραδιές ταινίας επαναλαμβάνονται αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, τότε είναι πιθανό αυτές οι επιλογές να διαταράξουν τη διατροφική ισορροπία όλης της οικογένειας. Μπορείτε όμως να επιλέγετε εναλλακτικές που δεν θα σας στερήσουν την απόλαυση, αλλά θα σας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά αποφεύγοντας τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, άλατος και λίπους που περιέχουν τα κλασικά snacks. Δείτε μερικές εναλλακτικές ιδέες παρακάτω:

Αντί για πατατάκια…

Μπορείτε να δοκιμάσετε sticks λαχανικών (π.χ. καρότα, αγγουράκια), κριτσίνια ολικής άλεσης ή ψημένες αραβικές πιτούλες με σπιτικό χούμους ή guacamole. Έτσι θα αποφύγετε το αλάτι και τα κακής ποιότητας λιπαρά των τσιπς, αλλά θα προσλαμβάνετε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη και καλής ποιότητας λιπαρά.

Αντί για έτοιμο ποπ κορν…

Μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτικό ποπ κορν. Προτιμήστε το ελαιόλαδο ως λιπαρή ύλη αντί για βούτυρο, ενώ μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά για να δώσετε διαφορετική γεύση στα ποπ κορν σας και να μειώσετε την προσθήκη άλατος.

Αντί για σοκολάτες…

Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα μπολ με φρεσκομμένα φρούτα. Αν η επιθυμία σας για σοκολάτα παραμένει, θυμηθείτε ότι μπορείτε να λιώσετε λίγη μαύρη σοκολάτα την οποία θα προσθέσετε πάνω από τα φρούτα σας. Έτσι θα απολαμβάνετε τα διατροφικά οφέλη των φρούτων σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας.

Αντί για έτοιμη πίτσα…

Μπορείτε να ετοιμάσετε τη δική σας σπιτική πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης ή με βάση αραβικές πίτες. Για να μειώσετε το λίπος στην πίτσα σας, προτιμήστε το τυρί χαμηλών λιπαρών και μία ποικιλία λαχανικών αποφεύγοντας τα αλλαντικά και τα λιπαρά τυριά.

Αντί για ζαχαρωτά…

Μπορείτε να επιλέξετε μία ποικιλία από αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη. Όσο λαχταριστά και αν σας φαίνονται τα ζαχαρωτά, μην ξεχνάτε ότι το μόνο που σας προσφέρουν είναι «κενές» θερμίδες λόγω της ζάχαρης και πολλά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Αντιθέτως τα αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη είναι σημαντική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών.

Αντί για παγωτό…

Μπορείτε να επιλέξετε σπιτικό παγωμένο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα ή σπιτικό παγωτό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τη ζάχαρη, τα κορεσμένα λιπαρά και τα συντηρητικά που περιέχουν τα παγωτά του εμπορίου. Φτιάχνοντας το δικό σας σπιτικό παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο των συστατικών που προσθέτετε και να πετύχετε ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα για να συνοδεύσει την ταινία σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here