Παιδιά Επιδόρπιο: Υπέροχο κωκ ταψιού με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας

Παιδιά Επιδόρπιο: Κωκ ταψιού

Παντεσπάνι Υλικά – Εκτέλεση:

5 αυγά,125 γρ ζάχαρη,155 γρ αλεύρι Φαρινάπ, 1 βανίλια!! Χτυπάμε αυγά -βανίλια – ζάχαρη

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ! Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180ο  για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο! Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει! Και στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.

Κρέμα: Υλικά και Εκτέλεση

1 λίτρο γάλα, 5 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ. σ. γεμάτα κορν φλάουρ, 2 κ.σ. γεμ. αλεύρι, 1 βανίλια, 50 γρ. βούτυρο

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μίγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο! Βάζουμε τον ένα πάτο στο ταψί ρίχνουμε την καυτή κρέμα και κλείνουμε με το άλλο πάτο παντεσπάνι

Γλάσσο: Υλικά και Εκτέλεση:

250 γρ. κουβερτούρα, 250 κρέμα γάλακτος πλήρες, 2 κ. σ. βιτάμ.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί! Σπάμε μέσα την κουβερτουρα!! Ανακατεύουμε να ενωθούν

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιτάμ! Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λεία! Όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here