Κύπρος: Aνακαλούνται τα διαβατήρια Τατάρ και Τουρκοκύπριων αξιωματούχων του ψευδοκράτους

Δεκατέσσερα διαβατήρια Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων, δηλαδή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, μελών του λεγόμενου “υπουργικού συμβουλίου” του ψευδοκράτους και της καλούμενης “επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων” αποφάσισε να ανακαλέσει η κυπριακή κυβέρνηση.

Η απόφαση λήφθηκε κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπροτ στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Μάριος Πελεκάνος ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Τουρκοκύπριους αξιωματούχους.

“Οι οποίοι με τις πράξεις και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος. Είναι τα ίδια πρόσωπα τα οποία με τις συγκεκριμένες εχθρικές τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία ενέργειες προωθούν την υλοποίηση των σχεδιασμών της Τουρκίας για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, κατ’ αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα τα ψηφίσματα 550 και 789 που αφορούν το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.”

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ