ΗΠΑ- Κορονοϊός: Πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την FDA – Τι σημαίνει


Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε την πλήρη έγκρισή της για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, στην πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της Covid-19.

Η έγκριση αυτή αναμένεται να αυξήσει την εμπιστοσύνη στο εν λόγω εμβόλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά αναμενόμενων αποφάσεων υποχρεωτικών εμβολιασμών σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικούς φορείς, που περίμεναν την πλήρη έγκριση πριν προβούν σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Το εμβόλιο των Pfizer- BioNTech, μαζί με τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson, είχε λάβει έγκριση για έκτακτη χρήση κατά τα τέλη του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται πως πολλοί ειδικοί του χώρου της υγείας στις ΗΠΑ περίμεναν εναγωνίως την πλήρη έγκριση ενός εμβολίου από την FDA, ελπίζοντας πως θα βοηθήσει να πειστούν πολλοί Αμερικανοί που αποφεύγουν να εμβολιαστούν ακόμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ