Μάριος Θεμιστοκλέους: 53,5 % του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του


Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως από το πρωί σήμερα έχουν γίνει 20.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με 32.000 εμβολιασμούς.

“Από την μέρα που ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς έχουν πραγματοποιηθεί 11.160.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.900.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 56,2 % του γενικού πληθυσμού και 65,4 % του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 5.615.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 53,5 % του γενικού πληθυσμού και 62,7 % του ενήλικου πληθυσμού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τα ραντεβού αυτής της εβδομάδας κυμαίνονται κατά μεσο όρο στις 20.000 και τις τελευταίες 10 ημέρες 96.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει νέο ραντεβού για πρώτη δόση.

Αναφορικά με το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού, διευκρίνησε πως μέχρι σήμερα έχουν κάνει αίτηηση 6.138 πολίτες και έχουν ηδή εμβολιαστεί 5.050.

Έχουν διενεργηθεί περισσότεροι απο 12.000 εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ ακολουθούν οι ειδικές ομάδες όπως Ρομά, άστεγοι και μετανάστες, ενημέρωσε.

Όπως είπε ο ίδος, η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση θέση των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη και υπάρχουν περιθωρια βελτίωσης, τόνισε.

Τέλος, ζήτησε από αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να μην έρθουν άμεσα σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως είπε υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, προκειμένου οι πολίτες να εβολιαστούν ακόμη και την ίδια μέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ