Βόλος: Συνελήφθη 17χρονος που λήστεψε δύο ηλικιωμένες – Έφυγε με λεία 9.000 ευρώ


Ο 17χρονος και ο 18χρονος συνεργός του, προσέγγισαν κινούμενοι πεζοί, την ηλικιωμένη γυναίκα και έκλεψαν αιφνιδιαστικά από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας (23/8) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 17χρονος, κατηγορούμενος για κλοπή που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στο Βόλο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σήμερα το πρωί στο Βόλο, ο δράστης μαζί με ακόμη έναν 18χρονο συνεργό του, προσέγγισαν, κινούμενοι πεζοί, την ηλικιωμένη γυναίκα και έκλεψαν αιφνιδιαστικά από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από προστρέξαντες αστυνομικούς ο ένας εξ αυτών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε η εν λόγω αλυσίδα, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς στις 14 Αυγούστου 2021 το βράδυ στο Βόλο, διέπραξε ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών 70 και 88 χρονών, σε σπίτι στη Ν. Ιωνία, από τις οποίες αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 9.000 €, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού σε ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την κατοχή της δράστιδας κατασχέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ