ΗΠΑ FDA: Προειδοποιεί κατά της ιβερμεκτίνης ως θεραπείας covid-19


 ΗΠΑ FDA: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επανέλαβε μια προειδοποίηση ενάντια στη χρήση της ιβερμεκτίνης ως θεραπείας COVID-19 εν μέσω αυξανόμενων αναφορών ατόμων που παίρνουν το φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία παρασιτικών σκουληκιών σε ζώα. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του κρατιδίου του Μισισιπή εξέδωσαν μια πρόσφατη προειδοποίηση που προκλήθηκε από τις αυξανόμενες κλήσεις ατόμων με πιθανή έκθεση σε ιβερμεκτίνη που έχει ληφθεί για την πρόληψη ή τη θεραπεία της λοίμωξης από την COVID-19.

Ενώ το φάρμακο έχει έγκριση FDA για ορισμένες χρήσεις σε ζώα και ανθρώπους, πάνω από το 70% των πρόσφατων κλήσεων αφορούσαν σκευάσματα κτηνοτροφίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η FDA προηγουμένως εξέδωσε ανησυχίες σχετικά με την αυτοθεραπεία με ιβερμεκτίνη που προορίζεται για ζώα, σημειώνοντας ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να πιστεύουν ότι το φάρμακο μπορεί να υποκαταστήσει την ιβερμεκτίνη που προορίζεται για ανθρώπους.

“Τα φάρμακα για ζώα είναι συχνά πολύ συγκεντρωμένα επειδή χρησιμοποιούνται για μεγάλα ζώα όπως άλογα και αγελάδες, τα οποία μπορούν να ζυγίζουν πολύ περισσότερο από εμάς – έναν τόνο ή περισσότερο”, γράφει μια ιστοσελίδα πρακτορείου.

«Τέτοιες υψηλές δόσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξικές για τον άνθρωπο». Η τοξικότητα από την ιβερμεκτίνη μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως «εξάνθημα, ναυτία, έμετος, κοιλιακό άλγος, νευρολογικές διαταραχές και δυνητικά σοβαρή ηπατίτιδα που απαιτεί νοσηλεία», σημείωσαν αξιωματούχοι υγείας του Μισισιπή. Η υπερδοσολογία με ιβερμεκτίνη μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, κώμα και ακόμη και θάνατο, προειδοποιεί η FDA.

Από τις 20 Αυγούστου, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Μισισιπή δεν ανέφεραν νοσηλεία που σχετίζονταν με την τοξικότητα της ιβερμεκτίνης και το 85% των πρόσφατων καλούντων είχαν ήπια συμπτώματα, με ένα άτομο να συμβουλεύεται να αναζητήσει περαιτέρω αξιολόγηση λόγω της ποσότητας του φαρμάκου που έχει προσληφθεί.

Οι καταναλωτές με ιατρική συνταγή ιβερμεκτίνης για εγκεκριμένη χρήση πρέπει να λαμβάνουν το φάρμακο ακριβώς όπως έχει συνταγογραφηθεί, ανέφερε η FDA. Ορισμένες εγκεκριμένες χρήσεις περιλαμβάνουν θεραπεία για την κεφαλή, δερματικά προβλήματα όπως η ροδόχρους ακμή και καταστάσεις που προέρχονται από παρασιτικά σκουλήκια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ