Ο Τσίπρας προετοιμάζεται για τη Βουλή στοχεύοντας τον Μητσοτάκη


Nα προετοιμάσουν τα επόμενα αντιπολιτευτικά βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και με πρώτο σταθμό αυτής της πορείας τη συζήτηση που θα διεξαχθεί τη Τετάρτη στη Βουλή για τις πυρκαγιές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών επιχειρούν στη Κουμουνδούρου. Βασικός τους στόχος δεν είναι άλλος, παρά να αναδείξουν εντός του Κοινοβουλίου τις προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού για τα λάθη και τις ελλείψεις που οδήγησαν στα καταστροφικά αποτελέσματα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Με γεμάτες τις μπαταρίες του επιστρέφει στην Αθήνα μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Κεφαλονιά, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνει τις τελευταίες ώρες στη προετοιμασία της κοινοβουλευτικής σύγκρουσης της Τετάρτης, μαζί με λίγους στενούς συνεργάτες του, αφού δεν έχει ορίσει τη συνεδρίαση κάποιου οργάνου του κόμματος του για τη Τρίτη.

Όπως και το δεκαπενθήμερο που η χώρα βρέθηκε στο έλεος της φωτιάς και τα πύρινα μέτωπα κατέκαιγαν Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Αχαΐα και Λακωνία, έτσι και τη Τετάρτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται ότι δεν θα ανεβάσει στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση. Κριτική άσκησε, και μάλιστα σκληρή, για τους επιμέρους χειρισμούς του λεγόμενου «επιτελικού κράτους», αλλά απέφυγε την ακραία πολιτική εκμετάλλευση της καταστροφής. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και αύριο στη Βουλή, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί για να κερδίσει πόντους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε την παραίτηση των αρμόδιων υπουργών, ενώ δεν θέλησε να αποδώσει άμεσα και εν βρασμώ πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες, παρά το γεγονός πως κατά την άποψη του υπήρχε εμφανές έλλειμα σχεδίου αντιμετώπισης των μετώπων. Μάλιστα, οι συνεργάτες του σημειώνουν ότι τόσο εκ του αποτελέσματος, αφού πάνω από 1.200.000 έγιναν στάχτη, όσο και από τις καταγγελίες των κατοίκων στις περιοχές όπου βίωσαν την επέλαση της φωτιάς, κατέστη απολύτως πως υπήρξε μπάχαλο στον συντονισμό και πλήρης απουσία του κρατικού μηχανισμού σε πολλές περιπτώσεις.

Με απλά λόγια, από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αναδείξουν στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή, πως η καταστροφή που συντελέστηκε φέρει τη σφραγίδα του «επιτελικού κράτους», άρα ο υπεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον πρωθυπουργό προσωπικά αναμένεται να στοχεύσει ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας από τη μία να τον θέσει προ των ευθυνών του και από την άλλη να δημιουργήσει «ρωγμές» στο δημόσιο προφίλ του, χωρίς τη χρήση ακραίων χαρακτηρισμών.

Την ίδια στιγμή, από τη Κουμουνδούρου σημειώνουν πως το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, έπραξε ακριβώς το αντίθετο από τη στάση που κράτησαν εκείνοι, καθώς όταν βρέθηκε σε θέση άμυνας από τα βέλη της αντιπολίτευσης δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει για το Μάτι, την ώρα, μάλιστα, που οι φλόγες έκαιγαν τα Βίλια για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ