Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι οι 1.245 από τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

Από τους 592 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία είναι ανεμβολίαστοι οι 170, εκ των οποίων οι 120 είναι ενεργά πληρώματα.

Σε ισχύ το μέτρο του αναγκαστικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, με όσους δεν συμμορφώνονται να τίθενται εκτός εργασίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Δεβελόγλου, από 1ης Σεπτεμβρίου συνολικά 170 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα τεθούν εκτός εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία, με συνέπεια να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο 16 από τα 24 ασθενοφόρα.

«Ζητώ από τον εισαγγελέα να το πάρει χαμπάρι, να μη μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε αδυναμία εξυπηρέτησης», είπε. Σημείωσε δε ότι από τους 592 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία είναι ανεμβολίαστοι οι 170, εκ των οποίων οι 120 είναι ενεργά πληρώματα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης, είπε ότι από τους συνολικά 4.000 εργαζομένους, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 1.245. «Αυτό σημαίνει ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήνει στον καθένα να αποφασίζει το τι μέλλει γενέσθαι για τον εαυτό του», υποστήριξε.

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ενώ κατέθεσαν και υπόμνημα στον υφυπουργό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here