Θεσσαλονίκη: Εκβιαστές ζητούσαν με απειλές €60.000 από πατέρα και γιο – Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες 32 και 42 ετών ενώ αναζητείται ο 27χρονος συνεργός τους για τον εκβιασμό σε βάρος του πατέρα και του γιου του

Στη σύλληψη δύο ατόμων σε υπόθεση εκβιασμού σε βάρος ενός 65χρονου πατέρα και του 31χρονου υιού του, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας στον Εύοσμο, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα που διεξήχθη και ύστερα από σχετική καταγγελία.

Πρόκειται για δύο άνδρες Ελληνικής καταγωγής και ηλικίας 32 και 42 ετών, που κατηγορύνται για συνέργεια σε εκβίαση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία 27χρονου ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού, ο οποίος και αναζητείται.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο 27χρονος άντρας, από τις 2 Ιουνίου 2021 μέχρι και χθες, 23 Αυγούστου 2021, με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των θυμάτων του και των οικογενειών τους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, ισχυριζόμενος οικονομική οφειλή στενού συγγενικού τους προσώπου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από επικοινωνία του δράστη μ’ έναν εκ των δύο παθόντων, καθορίσθηκε συνάντηση στην περιοχή του Ευόσμου για την καταβολή συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τόσο ο 32χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση που αντιστάθηκε σθεναρά, όσο και ο 42χρονος ημεδαπός, κατά την παραλαβή των χρημάτων που έγινε κατ’ εντολή του 27χρονου άντρα.

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκαν περίπου 60.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ηθικού αυτουργού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ