Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Τι θα ισχύσει για θέατρα, συναυλίες, θερινά σινεμά


Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Τα νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει, οι εισαγωγές και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ αυξάνονται και ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει χαμηλός και έτσι με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βάλει «φρένο» στη διασπορά της Covid-19 στη χώρα.

Για τους εργαζόμενους

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid tests τη βδομάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ.

Το τεστ θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free από τον εργοδότη.

Για τους θεατές σε κλειστά θέατρα και κινηματογράφους

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως και 6 μήνες από τη διάγνωση).

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ