Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Από σήμερα οι εγγραφές για παιδιά με voucher


Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου, οι εγγραφές των παιδιών με κρατικά voucher ύψους 180 ευρώ σε δημοτικούς και ιδιωτικούς  σταθμούς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές 167.031 παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με κρατική επιδότηση (voucher) 180 ευρώ ανά παιδί για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη φετινή περίοδο 2021-2022, τίθενται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε εφαρμογή δύο παράλληλα προγράμματα κουπονιών (vouchers) για βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠμεΑ, προς ωφελούμενες μητέρες, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας (βρεφονηπιακοί) και σχολικής ηλικίας κατά τις απογευματινές ώρες (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ).

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, στο κύριο πρόγραμμα, αυτό της «Εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες για 232.203 παιδιά, εκ των οποίων, μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν το voucher 152.269 παιδιά. Αλλά 14.762 παιδιά παίρνουν αντίστοιχα voucher με το πρόγραμμα «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας».

15.000 παιδιά ακόμη στο πρόγραμμα διανομής voucher

Με τα δύο προγράμματα οι αιτήσεις που πληρούσαν τα κριτήρια για την επιδότηση των 180 ευρώ ικανοποιήθηκαν πλήρως και μάλιστα με 15.000 (16%) περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε σχέση με πέρυσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ