Θαλασσινό νερό: Τα θρεπτικά συστατικά του νερού της βαθιάς θάλασσας και τα πιθανά οφέλη τους στην υγεία


Το νερό των ωκεανών ή της βαθιάς θάλασσας περιέχει πολλούς τύπους μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως Mg, Ca, Cl, Na, K, Se και V. Στην πραγματικότητα, το βαθύ θαλασσινό νερό είναι πιο άφθονο σε ορυκτά σε σύγκριση με την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, που υποστιρίζεται ότι έχει πολλά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

  • Για παράδειγμα, το μαγνήσιο (Mg) είναι σημαντικό για πολλές φυσιολογικές διεργασίες στο σώμα, όπως για τον ενεργειακό μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ενζύμων. Το Mg είναι ευεργετικό για άτομα που έχουν καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής διατείνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και σταματώντας τους σπασμούς στους καρδιακούς μύες και τα τοιχώματα των αγγείων. Υπάρχουν επιπλέον ισχυρισμοί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και άσθματος.

Το πόσιμο νερό, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Mg, έχει δείξει υψηλότερα ανασταλτικά αποτελέσματα στη διαφοροποίηση των λιποκυττάρων, πράγμα που σημαίνει ότι η σύνθεση των λιποκυττάρων είναι σε θέση να επιβραδυνθεί από το Mg.

  • Το Αβέστιο (Ca) που επίσης συναντάται στο νερό της βαθιάς θάλασσας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα για τον άνθρωπο. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη και την πυκνότητα των οστών και δρα ως ο βασικός συμπαράγοντας για αρκετά ένζυμα που απαιτούνται για τον ενεργειακό μεταβολισμό. Η επαρκής πρόσληψη Ca μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε Ca μπορεί να αυξήσει τη λιπόλυση και να διατηρήσει τη θερμογένεση κατά τη διάρκεια του θερμιδικού περιορισμού, με τρόπο που επιταχύνει σημαντικά την απώλεια βάρους.

  • Το χρώμιο (Cr) επίσης περιέχεται στο βαθύ θαλασσινό νερό είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπιδίων. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες για την επέκταση της κυτταρικής ζωής.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ