Iνομυαλγία: Νέα έρευνα προτείνει ότι η ινομυαλγία είναι μια ασθένεια του ανοσοποιητικού


Η ινομυαλγία, ή το σύνδρομο ινομυαλγίας, είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα πολλά από τα συμπτώματα που συναντώνται στο σύνδρομο της ινομυαλγίας προκαλούνται από αντισώματα που αυξάνουν τη δραστηριότητα των νεύρων που αισθάνονται τον πόνο στο σώμα.

Ειδικότερα, νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης (IoPPN) στο King’s College του Λονδίνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και το Ινστιτούτο Karolinska, έδειξε ότι πολλά από τα συμπτώματα στο σύνδρομο ινομυαλγίας (FMS) προκαλούνται από αντισώματα που αυξάνονται η δραστηριότητα των νεύρων που ανιχνεύουν τον πόνο σε όλο το σώμα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ινομυαλγία είναι μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάτι που αναθεωρεί την τρέχουσα άποψη ότι προέρχεται από το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Investigation, καταδεικνύει ότι η αυξημένη ευαισθησία στον πόνο, η μυϊκή αδυναμία, η μειωμένη κίνηση και ο μειωμένος αριθμός μικρών νευρικών ινών στο δέρμα που είναι τυπικά συμπτώματα στην ινομυαλγία, είναι συνέπεια των αντισωμάτων των ασθενών.

«Οι συνέπειες αυτής της μελέτης είναι βαθιές. Η διαπίστωση ότι η ινομυαλγία είναι μια αυτοάνοση διαταραχή θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την κατάσταση και θα ανοίξει το δρόμο για πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν με ινομυαλγία. Το έργο μας έχει αποκαλύψει έναν εντελώς νέο τομέα θεραπευτικών επιλογών και θα δώσει πραγματική ελπίδα στους ασθενείς με ινομυαλγία. Η προηγούμενη διερεύνηση των θεραπειών παρεμποδίστηκε από την περιορισμένη κατανόηση της ασθένειας. Αυτό πρέπει τώρα να αλλάξει. Η θεραπεία για την ινομυαλγία επικεντρώνεται σε ήπιες αεροβικές ασκήσεις, καθώς και φαρμακευτικές και ψυχολογικές θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για τη διαχείριση του πόνου, αν και αυτές έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές στους περισσότερους ασθενείς και έχουν αφήσει πίσω τους μια τεράστια ανεκπλήρωτη κλινική ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριαστικά ο Δρ David Andersson, κύριος ερευνητής της μελέτης από το King’s College στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ