Μετωπική στη Βουλή για τις πυρκαγιές – Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Σε σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους τόσο για την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε 1,2 εκατ. στρέμματα δάσους αλλά και τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση αλλά και αυτά που θα ληφθούν, ενώ θα αναφέρει και στις αστοχίες αναφορικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Επίσης εκτιμάται ότι θα εξάρει για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζώων, παρά τον μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών, την τεράστια έκτασή τους και το μέγεθος της καταστροφής που άφησαν πίσω τους.

Ειδική αναφορά θα κάνει ο πρωθυπουργός και στην κλιματική αλλαγή και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα. Και είναι βέβαιο πως ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει το γεγονός ότι οι πυρκαγιές πλέον έχουν αλλά χαρακτηριστικά, ενώ θα επισημάνει πως η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πολύ μεγάλο αριθμό πυρκαγιών σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την άμεση καταβολή της προκαταβολής των αποζημιώσεων, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας για τους πληγέντες αλλά και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών σε πολύ σύντομο χρόνο.

Οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι το κράτος θα είναι δίπλα τους, είναι το μήνυμα που στείλει ο πρωθυπουργός και θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο με: α) βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων και β) άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ