Γλυφάδα: Το μοντέλο, η κοκαΐνη, το κινητό και οι… vip πελάτες


Οι επαφές του γνωστού μοντέλου, που συνελήφθη στη Γλυφάδα για διακίνηση κοκαΐνης, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών, που θα επιχειρήσουν να διαλευκάνουν κατά πόσο υπάρχει ή όχι «βάθος» στην υπόθεση

Η 30χρονη έλαβε χθες Τρίτη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ μέσω του δικηγόρου της δηλώνει αθώα και άγνοια για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν μέσα στο πολυτελές τζιπ που οδηγούσε στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Γλυφάδας.

Η 30χρονη αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία της ότι δεν γνώριζε ότι κάτω από το κάθισμα του τζιπ υπήρχαν 35 φιξάκια με κοκαΐνη και ότι κάποιος άλλος τα τοποθέτησε εκεί εν αγνοία της, ενδεχομένως για να την ενοχοποιήσει. Το γνωστό μοντέλο έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν την Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα των Αρχών θα συνεχιστεί. Στο μικροσκόπιο θα μπουν οι επαφές της 30χρονης και το κινητό της τηλέφωνο. Από την εργαστηριακή ανάλυση του κινητού τηλεφώνου οι Αρχές θα επιχειρήσουν να ξεδιπλώσουν το δίκτυο των επαφών της και να αναζητήσουν ποιοι μπορεί να ήταν οι προμηθευτές των ναρκωτικών ουσιών και ποιοι οι αποδέκτες-πελάτες.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι στα νότια προάστια έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν ότι υπάρχουν… vip διακινητές κοκαΐνης με «βαρύ» πελατολόγιο. Έμπειροι αστυνομικοί προσθέτουν ότι πολλές φορές τα κυκλώματα βρίσκουν «εύκολα θύματα», δηλαδή κοπέλες που δεν έχουν εμπειρία στη διακίνηση ουσιών με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανή τυχόν σύλληψή τους. Τα κυκλώματα «επιστρατεύουν» κοπέλες λόγω των γνωριμιών τους, που εξασφαλίζει «πόρτα» σε πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Ιδιαίτερα σε περιοχές των νοτίων προαστίων, όπως η Γλυφάδα, είχε εξακριβωθεί και από παλιότερη αστυνομική έρευνα ότι γίνονται παραδόσεις κοκαΐνης «κατ’ οίκον» και μάλιστα από διακινητές που την πουλάνε σε πολύ ακριβή τιμή «διαφημίζοντας» την καλή ποιότητά της.

Στο παρελθόν έχουν γίνει έρευνες της Ασφάλειας για διακίνηση κοκαΐνης σε φιξάκια σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά των νοτίων προαστίων. Τα νότια προάστια, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, είναι μία «αγορά» ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τα κυκλώματα.

Αυτό που θα ερευνήσουν οι Αρχές είναι εάν πίσω από τον εντοπισμό των ναρκωτικών στο θηριώδες τζιπ του μοντέλου μπορεί να κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που παραδίδει κοκαΐνη σε πλούσιους πελάτες. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν η νευρικότητα της 30χρονης, πριν ακόμα οι αστυνομικοί ξεκινήσουν την έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος. Η ίδια πάντως δηλώνει αθώα, ενώ το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ