Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις εργαζόμενες γυναίκες να παραμείνουν σπίτια τους

Αφγανιστάν: Μπορεί οι Ταλιμπάν να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά στην πράξη κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Το Αφγανιστάν βρίσκεται ξανά υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, οι οποίοι διέταξαν όλες τις εργαζόμενες γυναίκες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να τεθούν σε ισχύ τα κατάλληλα συστήματα για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των εξτρεμιστών, Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ.

«Πρόκειται για μια πολύ προσωρινή διαδικασία», ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC ο Μουτζαχίντ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μας δεν είναι εκπαιδευμένοι στο πως να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες – πως να μιλάνε σε κάποιες από αυτές» και συνέχισε «μέχρι να έχουμε όλες τις δυνάμεις στις θέσεις τους, ζητάμε από τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι τους».

Την ίδια ώρα, η Ύπατη Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε ότι έχει αξιόπιστες πληροφορίες σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμα και για συνοπτικές εκτελέσεις και ανέφερε: «Υπάρχουν έντονοι φόβοι για τις γυναίκες, για τους δημοσιογράφους και για τη νέα γενιά ηγετών της κοινωνίας των πολιτών που αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια. Οι διαφορετικές φυλετικές και θρησκευτικές μειονότητες στο Αφγανιστάν κινδυνεύουν επίσης να αντιμετωπίσουν βία και καταπίεση, με δεδομένες τις προηγούμενες σοβαρές παραβιάσεις που είχαν συμβεί υπό την εξουσία των Ταλιμπάν, καθώς και τις πληροφορίες για φόνους και στοχευμένες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here