«Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου για τους ανεμβολίαστους άνω των 50: Θα νοσήσουν βαριά κατά το 4ο κύμα


«Eίναι κατ’ επείγουσα ανάγκη ο εμβολιασμός των ανώ των 50 καθώς αυτοί πρόκειται να νοσήσουν βαριά κατά το 4ο κύμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Μόλις το 8% όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι, έχει εμβολιαστεί τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τους στους θανάτους και τις διασωληνώσεις νεαρών ατόμων καθώς όπως είπε «την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε έξι άτομα ηλικίας 18-39 ετών, ενώ τώρα 13 ακόμη και ένα παιδί βρίσκονται στην εντατική».

Μάλιστα, ανέφερε πως σύντομα οι επιδημιολογικοί δείκτες θα αρχίσουν να αυξάνονται έκτος κι αν κάτι τους εμποδίσει, όπως ο εμβολιασμός του 1/3 του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο.

Επιπλέον χτύπησε το «καμπανάκι» για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 50 ετών: «Eίναι κατ’ επείγουσα ανάγκη ο εμβολιασμός των ανώ των 50 καθώς αυτοί πρόκειται να νοσήσουν βαριά κατά το 4ο κύμα».

Τέλος, αναφορικά με τις αντίθετες απόψεις σχετικά με τον εμβολιασμό που εκφράζονται από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σημείωσε το εξής: «Οποιαδήποτε τέτοιου είδους άρνηση για κάποιο γιατρό , σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που έχει στον τομέα του και καλά θα κάνει για ένα χρονικό διάστημα να αναστείλει την εργασία του, να μελετήσει και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να λειτουργεί επ΄ωφελεία των ασθενών του».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ