Το μωρό από το εξώφυλλο του «Nevermind» μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Ο 30χρονος σήμερα Σπένσερ Έλντεν κατηγορεί τους Nirvana για παιδική πορνογραφία και ζητά αποζημίωση.

Ο Σπένσερ Έλντεν, το γυμνό μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ Nevermind των Nirvana κάνει μήνυση στα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, στους κληρονόμους του Κερτ Μομπέιν, σε δισκογραφικές εταιρείες, φωτογράφους και άλλους εμπλεκόμενους για την περιβόητη γυμνή φωτογραφία του ως βρέφος.

Ο 30χρονος σήμερα Έλντεν στο κείμενο της αγωγής του ισχυρίζεται ότι η μπάντα παραβίασε τους νόμους περί παιδικής πορνογραφίας ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως οι γονείς τους δεν έδωσαν ποτέ επίσημα την άδεια για να χρησιμοποιηθεί η γυμνή φωτογραφία του στο εξώφυλλο των Nirvana και πως τους είχαν υποσχεθεί ότι τα γεννητικά όργανα του παιδιού θα καλυφθούν με ένα αυτοκόλλητο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο Έλντεν ισχυρίζεται ότι «η ταυτότητα και το νόμιμο όνομά του συνδέθηκαν για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που γνώρισε ως ανήλικος και η οποία διανέμεται και πωλείται παγκοσμίως μέχρι σήμερα».

Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται ακόμα ότι οι εναγόμενοι «εν γνώσει τους παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικονίζει τον Σπένσερ και πως εν γνώσει τους αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη μέσω αυτής. Παρά το γεγονός ότι οι εναγόμενοι γνώριζαν τι έκαναν δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να προστατεύσουν τον ίδιο και να αποτρέψουν την ευρεία διακίνηση της φωτογραφίας και της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης».

Ο 30χρονος καταγγέλλει ακόμα ότι «για να διασφαλιστεί ότι το εξώφυλλο θα προκαλούσε άμεση σεξουαλική αντίδραση στον θεατή, ο φωτογράφος Κερκ Γουέντλ προκάλεσε τάση για εμετό στον Σπένσερ πριν τον φωτογραφίσει κάτω από το νερό σε πόζες που τόνιζαν τα εκτεθειμένα γεννητικά του όργανα». Επίσης σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο «η φωτογραφία που επέλεξε ο Κομπέιν για το εξώφυλλο υποδηλώνει εργαζόμενο του σεξ που αρπάζει χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου».

Σύμφωνα με τον Έλντεν, το γεγονός ότι οι εναγόμενοι χρησιμοποίησαν παιδική πορνογραφία που απεικονίζει τον ίδιο ως κεντρικό πρόσωπο για την προώθηση του άλμπουμ τους του έχει προκαλέσει μόνιμη βλάβη συναισθηματικής, ψυχολογικής και οικονομικής φύσης και οι επιπτώσεις τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.

Στην αγωγή του ο ενάγων ζητάει αποζημίωση 150.000 δολάρια από καθέναν από τους 17 εναγομένους, ή απροσδιόριστη αποζημίωση που θα καθοριστεί στη δίκη.

Το Nevermind των Nirvana κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1991 και σε λίγες μέρες θα γιορτάσει την 30ή του επέτειο. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ το εξώφυλλο θεωρείται ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα όλων των εποχών.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το περιβόητη φωτογραφία τραβήχτηκε στο Υδάτινο Κέντρο της Πασαντίνα το 1990 όταν ο Έλντεν ήταν 4 μηνών. Το 2016, ο Έλντεν φωτογραφήθηκε σε παρόμοια πόζα μέσα σε πισίνα, φορώντας αυτή τη φορά μαγιό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here