Γλυκοπατάτα: 4 οφέλη της στην υγεία που την καθιστούν δικαιωματικά superfood [vid]


  • Μπορούν οι γλυκοπατάτες να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου;

Ενώ δεν υπάρχουν μεμονωμένες «υπερτροφές» που μπορούν να αποτρέψουν τον καρκίνο και ορισμένοι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο δεν σχετίζονται με τη διατροφή, υπάρχουν ενδείξεις ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ενώσεις που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού από βλάβες από τις «ελεύθερες ρίζες». Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά στη φλούδα της γλυκοπατάτας και ιδιαίτερα στη μοβ γλυκοπατάτα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτής της διαδικασίας οξείδωσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρκίνου.

Μια μελέτη στην Ασία διαπίστωσε επίσης ότι μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά που είναι καλές πηγές βιταμίνης Α, συμπεριλαμβανομένης της γλυκοπατάτας, μπορεί να παρέχουν πιθανή προστασία από τον καρκίνο του πνεύμονα.

  • Είναι οι γλυκοπατάτες καλές για την πέψη;

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι προάγουν ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Μεγάλο μέρος της έρευνας μέχρι στιγμής έχει διεξαχθεί σε ζώα, αλλά φαίνεται ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοστερόλη στις γλυκοπατάτες έχει προστατευτική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και μπορεί να είναι σημαντική για την πρόληψη και τη διαχείριση του δωδεκαδακτυλικού και γαστρικού έλκους.

  • Είναι οι γλυκοπατάτες καλές για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2;

Αυτός είναι ένας τομέας που χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση γλυκοπατάτας μπορεί να βελτιώσει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, μέχρι να είναι διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία, δεν μπορούν να γίνουν συστάσεις προς το παρόν.

  • Είναι οι γλυκοπατάτες καλές για την υγεία των ματιών;

Μια μελέτη της Food & Nutrition Research διαπίστωσε ότι οι μοβ γλυκοπατάτες περιέχουν μια συγκεκριμένη ομάδα αντιοξειδωτικών γνωστών και ως ανθοκυανίνες που έχουν αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικές για τα μάτια.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ