ΡΑΕ: Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαφάνεια στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας


Παράταση έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 δίνεται έπειτα από απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στη διαβούλευση των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται να γίνουν στο πλαίσιο ενσωμάτωσης κοινοτικής νομοθεσίας για τη διαφάνεια στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας και την προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού, με άμεση επίπτωση στους καταναλωτές.

Το θεσμικό πλαίσιο το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση αφορά αναγκαίες νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις προκειμένου να γίνει η εναρμόνιση του εθνικού πλαισίου προς την Οδηγία 2019/944, σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και την προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των προμηθευτών.

Οι ρυθμίσεις αυτές εστιάζουν σε θέματα όπως η επαρκής ενημέρωση των καταναλωτών, η διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, η ενίσχυση της διαφάνειας και της συγκρισιμότητας των τιμολογίων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των προμηθευτών.

Στο πλαίσιο της παράτασης της διαβούλευσης η ΡΑΕ καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους έως και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ