Έβαλαν πρόστιμο €5.300 σε αρνητή ελέγχου και μάσκας στο αεροδρομίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Εκτός από το πρόστιμο οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» προχώρησαν και στη σύλληψη του αρνητή – Στα 19 εκατ. ευρώ το συνολικό ύψος των προστίμων στους «απείθαρχους»

Πρόστιμο ύψους 5.300 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει άτομο που αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο, στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid-19, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συγκεκριμένο άτομο ήθελε να περάσει από το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί χωρίς έλεγχο, ενώ παράλληλα δεν φορούσε μάσκα. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία. Συνολικά χθες Τετάρτη έγιναν 61.800 έλεγχοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βεβαιώθηκαν 270 παραβάσεις με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν πέντε άτομα.

Έλεγχος έγινε, χθες Τετάρτη, και σε μπαρ στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν όρθιοι πελάτες, με αποτέλεσμα το κατάστημα να σφραγιστεί για εφτά ημέρες και να συλληφθεί ο υπεύθυνος, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 65.229 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 62.861 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.368 των 150 ευρώ. Συνολικά το ύψος των προστίμων αγγίζει το διάστημα αυτό τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες Τετάρτη έγιναν 100.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα.

  • Στη Στερεά Ελλάδα, 2.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε προσωρινά υπεύθυνη καφέ- σνακ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια.
  • Στην Κεντρική Μακεδονία, ξεχωρίζει η σύλληψη και η επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε εκπρόσωπο αναψυκτήριου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.
  • Στην Κρήτη, 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση άρσης λειτουργίας του καταστήματος, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.
  • Στα Ιόνια Νησιά, 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα. Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα. Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.
  • Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, σε κατάστημα.
  • Στη Πελοπόννησο, 1.500 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο εκδήλωσης για μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων των καθισμάτων και για συνωστισμό πλήθους όρθιων πελατών,
  • Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη, σε καταστήματα.
  • Στην Ήπειρο, από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καφέ μπαρ, για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ