Αθλητισμός: Για ορισμένες καρδιακές παθήσεις, η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με κάποια φάρμακα

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στην καρδιά σας είναι η σωματική δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα, η τακτική άσκηση με μια διατροφή μεσογειακού στυλ, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και η διακοπή του καπνίσματος είναι μία μεγάλη ασπίδα προστασίας από τη στεφανιαία και αγγειακή νόσο, σύμφωνα με έρευνα του Johns Hopkins.

«Για ορισμένες καρδιακές παθήσεις, η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με κάποια φάρμακα», λέει ο ειδικός του Johns Hopkins Kerry Stewart, Ed.D.

Η κατανόηση του πώς η σωματική δραστηριότητα ωφελεί την καρδιά σας μπορεί να είναι ισχυρό κίνητρο για να κινηθείτε περισσότερο. Να τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Η άσκηση λειτουργεί σαν φάρμακo αναστολέων βήτα για να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

  • Η άσκηση είναι το κλειδί για τον έλεγχο του βάρους.

Ειδικά όταν συνδυάζεται με μια “έξυπνη” διατροφή, η σωματική δραστηριότητα είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την απώλεια βάρους και ακόμη πιο σημαντικό για να την διατηρήσετε, λέει ο Stewart – το οποίο με τη σειρά του βοηθά στη βελτιστοποίηση της υγείας της καρδιάς. Το υπερβολικό βάρος προκαλεί άγχος στην καρδιά και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

  • Η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των μυών.

Ένας συνδυασμός αερόβιας προπόνησης (η οποία, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης, μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι και άλλες έντονες καρδιαγγειακές ασκήσεις) και προπόνησης δύναμης (άρση βαρών, προπόνηση με αντιστάσεις) θεωρούνται οι καλύτερες για την υγεία της καρδιάς. Αυτές οι ασκήσεις βελτιώνουν την ικανότητα των μυών να αντλούν οξυγόνο από το κυκλοφορούν αίμα. Αυτό μειώνει την ανάγκη η καρδιά – ένα μυϊκό όργανο το ίδιο – να δουλέψει περισσότερο για να αντλήσει περισσότερο αίμα στους μύες, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

  • Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα.

Καθώς οι καπνιστές ανακτούν την φόρμα τους μέσω της άσκησης, συχνά κόβουν το κάπνισμα. Και οι άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση είναι λιγότερο πιθανό να ξεκινήσουν το κάπνισμα, το οποίο είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις επειδή βλάπτει τη δομή και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ