Παράλληλη απασχόληση: Μέχρι 31/8 η προθεσμία για διορθώσεις στα ειδοποιητήρια

Χρονικό περιθώριο έως την Τρίτη 31 Αυγούστου έχουν από τον ΕΦΚΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με παράλληλη μισθωτή απασχόληση το 2020 για την υποβολή αίτησης-δήλωσης περί παράλληλης ή μη μισθωτής απασχόλησης, για τους μήνες Ιανουάριο έως Ιούνιο 2021. 

Όσοι διαπίστωσαν λάθη στα ειδοποιητήρια που τους ήρθαν, έχουν λίγα 24ωρα στη διάθεσή τους για να τα διορθώσουν και να μην τους καταλογιστούν ποσά εισφορών που θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν έως το τέλος του μήνα.

Ασφαλισμένοι οι οποίοι με τις εισφορές τους από τη μισθωτή εργασία καλύπτουν τις εισφορές της ασφαλιστικής κατηγορίας ως μη μισθωτοί δεν χρειάζεται να πληρώσουν διπλή εισφορά, ακόμα και αν ο ΕΦΚΑ τούς έχει καταλογίσει κάποιο ποσό. Ωστόσο θα πρέπει να το δηλώσουν εγκαίρως.

Για όσους προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση εκκαθάρισης να πρέπει να καταβληθεί – εμπρόθεσμα – έως τις 31 Αυγούστου.

Οι περίπου 196.000 ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ που είχαν το περασμένο έτος παράλληλη απασχόληση (μισθωτή εργασία και μπλοκάκι) καλούνται να αποπληρώσουν την πρώτη δόση προς το Ταμείο, ενώ άλλοι 69.100 ασφαλισμένοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο (επιστροφή εισφορών) ή μηδενικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here