Γκίκας Μαγιορκίνης: Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης χωρίς υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των νέων

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε ότι η πανδημία δείχνει σημεία σταθερότητας, καθώς αυξάνονται οι διαγνώσεις.

Έχουμε ένα με εναμιση μήνα για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, υπενθύμισε ο κ. Μαγιορκίνης, κάνοντας για ακόμη μια φορά έκκληση στους νέους να κλείσουν ραντεβού τους για εμβολιασμό όπως είπε «σήμερα»

Οι νέοι μεταδίδουν τον ιό χωρίς να το θέλουν, πρόσθεσε. «Είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, είνια δραστήριοι και έτσι χωρίς να το θέλουν αποτελούν το επίκεντρο της μετάδοσης της επιδημίας. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 μεταδίδει τη νόσο χωρίς να το θέλει σε περισσότερους από  δυο με τρεις φορές περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες».

Συνεπώς η νόσος μπορεί να έχει συνέπειες για τους ίδιους αλλά πολύ περισσότερο για το περιβάλλον τους, διευκρίνισε ο κ. Μαγιορκίνης και κατέληξε ότι δεν μπορεί δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here