Σάρωσαν τη μισή χώρα οι ισχυρές καταιγίδες – Πολλά προβλήματα και ζημιές


Πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας έφεραν οι καλοκαιρινές μπόρες – Οι έντονες βροχές και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, τροχαία ατυχήματα και πλημμύρες

Με σφοδρότητα έπληξε η κακοκαιρία μεταξύ άλλων την Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Λάρισα και την Πρέβεζα με την έντονη βροχή είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επιδείνωσης του καιρού. Το ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε και την ανατροπή βάρκας στο Μενίδι Αμφιλοχίας με αποτέλεσμα ένας 27χρονος να αγνοείται.

Κόπηκαν δέντρα στα Τρίκαλα

Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Τρίκαλα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν παράλληλα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Σφοδρή καταιγίδα στην Βόρεια Εύβοια

Σφοδρή ήταν η καταιγίδα που χτύπησε το Πευκί στη Βόρεια Ευβοια με τους ανέμους να ξηλώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία ανέφερε το eviavima.gr.

Πρόκειται για μια περιοχή που πριν από λίγες ημέρες είχε πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

Προβλήματα στην Πρέβεζα

Ισχυροί άνεμοι έπληξαν και τα παράλια της Πρέβεζας. Η απότομη αλλαγή του καιρού ξάφνιασε τους παραθεριστές και ιδιαίτερα όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία. Ο Ανεμοστρόβιλος έπληξε το Κανάλι με αποτέλεσμα να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, όπως ομπρέλες και δέντρα.

Ίδιο σκηνικό επικράτησε και σε άλλες περιοχές όπως, Καστροσυκιά, Μονολίθι και Μύτικα, σύμφωνα με το epirus-tv.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης έκανε λόγο για χάος κυρίως στην παραλιακή ζώνη υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος οι αντιδήμαρχοι και το προσωπικό του Δήμου βρίσκεται στα σημεία που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές.Για εικόνα καταστροφής έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης.

Πλημμύρες στα Ιωάννινα

H βροχή έπεσε έντονα αλλά για λίγη ώρα στα Ιωάννινα, όμως ήταν αρκετή να προκαλέσει χάος στους δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ επιχείρησαν σε σημεία όπου έπεσαν κολόνες αλλά και καλώδια, λόγω του αέρα, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Από τις διακοπές ρεύματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες.

Συγκρούσεις, εκτροπές ΙΧ και μποτιλάρισμα

Τρία τουλάχιστον είναι τα τροχαία ατυχήματα με μικρές υλικές ζημιές που σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Οδό στη Θεσσαλονίκη.

Στη Λεωφόρο ΟΧΙ, στον Κεδρηνό Λόφο ένα όχημα ξέφυγε από την πορεία του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός.

Εκτροπή οχήματος έχει αναφερθεί και στην Περιφερειακή Οδό, στον Κ12, στην έξοδο για Θεσσαλονίκη. Εκτροπή οχήματος και μέσα στο τούνελ, στο ρεύμα προς τα δυτικά, ενώ τουλάχιστον τρία οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα σε διάφορα σημεία της οδού.

Αμφιλοχία: Αγνοείται 27χρονος ψαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr δύο ψαράδες στην περιοχή Καλαμάκι κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Μενίδι ψάρευαν, όταν η βάρκα τους, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανόν από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στον Αμβρακικό, αναποδογύρισε και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έρευνες από ντόπιους ψαράδες και το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας, ενώ αναμένεται και δύτης όπου θα συνδράμει στις προσπάθειες ανεύρεσης του 27χρονου ψαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό επισκέπτη στην περιοχή του Μενιδίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ